FC Twente Nieuws

"Jelle kan zo goed voetballen, maar laat dat vaak op verkeerde momenten zien"

"Jelle kan zo goed voetballen, maar laat dat vaak op verkeerde momenten zien"

Jelle van der Heyden zal het aanstaande vrijdag, in het uitduel met FC Eindhoven, moeten stellen met een plek op de bank. De FC Twente-middenvelder stond in de thuiswedstrijd tegen Jong PSV (2-1, red.) in de basiself, echter wist hij weinig indruk te maken in de Grolsch Veste. Van der Heyden werd destijds na 45 speelminuten gewisseld door trainer Marino Pusic.

"Het is de tragiek van de speler die bijna altijd piekt op de verkeerde momenten", vertelt clubwatcher Leon ten Voorde van de TC Tubantia. "Het is een bekende vrees in het Nederlandse voetbal: Kuipvrees. Zou zoiets ook van toepassing kunnen zijn op Jelle van der Heyden? Alleen hebben we het in zijn geval niet over De Kuip, maar over De Grolsch Veste. Veste-vrees."

Van der Heyden weet op de training echter regelmatig uit te blinken. "In wedstrijden van het tweede elftal ook", vervolgt Ten Voorde. "Dan zie je, waarom ze hem in de jeugd altijd een belofte vonden. Pas geleden nog, in een oefenwedstrijd van Jong Twente bij Jong Heracles, was hij te midden van al die eredivisiespelers misschien wel de beste. Maar dat was op een maandagmiddag, voor een handjevol publiek. Toen ging het nergens om."

[google]

De 23-jarige middenvelder kreeg een aantal fluitconcerten te verduren van de supporters. "Jelle wilde juist te graag. Misschien zou hij vrijdagavond, ver weg van De Grolsch, wel zijn kwaliteiten hebben getoond. In dat kleine stadion van FC Eindhoven waar alles veel minder onder het vergrootglas ligt. Maar zo werkt het niet in topsport. Als je faalt, staat er een ander voor je klaar. Een herkansing is maar weinig spelers gegeven. En zo blijft het mysterie Jelle van der Heyden voortduren. Het mysterie van de jongen die zo goed kan voetballen, maar dat te vaak op de verkeerde momenten laat zien", aldus Ten Voorde.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties