FC Twente Nieuws

Jerson Cabral geeft niet toe aan degradatiestress: "Je kan beter schijt hebben!"

Jerson Cabral geeft niet toe aan degradatiestress: "Je kan beter schijt hebben!"

Jerson Cabral speelt dit seizoen voor Sparta Rotterdam en staat met zijn ploeg op de gevaarlijke zestiende plaats. Om het risico op degradatie uit te sluiten moet er morgen gewonnen worden van zijn oude ploeg, FC Twente. In aanloop naar het duel op Het Kasteel sprak Jerson Cabral met oud-ploeggenoot Kamohelo Mokotjo en het blijkt dat het tweetal nog altijd een goede vriendschapsband onderhoudt.

"Ik heb daar een goede tijd gekend, vooral vorig seizoen. Met bijvoorbeeld Mokotjo heb ik nog heel goed contact. Afgelopen weekend kwam ik hem tegen en hebben we nog even gesproken, ook over de wedstrijd. Het is altijd fijn om oude teamgenoten en vrienden tegen te komen. Maar we moeten van onze eigen kracht uitgaan en daarmee de wedstrijd proberen te winnen." vertelt Jerson Cabral in gesprek met RTV Rijnmond.

Een makkelijke wedstrijd zal het morgen niet worden, beide ploegen zullen vol voor de winst gaan. Dat de Tukkers geen Europees voetbal kunnen behalen betekent volgens de oud-FC Twente speler niet dat de ploeg zal inzakken. "Vorig seizoen was het al duidelijk in wat voor situatie ze zaten. Dat ze voor niets meededen, wil ik niet zeggen. Maar ze wisten dat als ze Europees halen, dat ze dat niet mogen spelen. Maar als je ziet hoe ze ervoor staan... Het spel dat zij spelen en de punten die ze hebben behaald, dan denk ik niet dat het heel veel invloed heeft gehad. Ze staan er goed voor en ze doen het goed"

[google] Het degradatiespook leeft op Het Kasteel en dat is aan alles te merken. Wat nou echt het probleem is weet ook Cabral niet. "Dat is niet echt aan te wijzen, maar er sluipt bij tegenslag nu iets in de groep waardoor de bravoure eraf gaat. Ik heb het ook een keer bij FC Twente en Feyenoord meegemaakt en je hoort dan bijvoorbeeld óók het geroezemoes in het stadion", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

De voetballers van de Rotterdamse club weten wat hen te doen staat en Jerson Cabral is vastberaden niet toe te geven aan de degradatiestress. "Angst is een slechte raadgever. Je kan beter schijt hebben! Als het dan fout gaat, is het vervelend, maar als het lukt ben je sneller over dat vervelende punt heen"

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties