FC Twente Nieuws

Jeugdexponent FC Twente ontsnapt aan gevangenisstraf door corona

Jeugdexponent FC Twente ontsnapt aan gevangenisstraf door corona

Een oud-speler van FC Twente stond voor een gevangenisstraf van twee weken, maar hoeft die niet uit te zitten door het coronavirus. De 24-jarige speler die momenteel in Mexico actief is werd maandagmiddag daarom veroordeeld tot een boete van 400 euro, zo meldt de TC Tubantia.

De Twentse krant meldt dat de prof in kwestie op 25 april aan werd gehouden op de A1 in Oldenzaal. Hij bleek te rijden met een ongeldig rijbewijs. Omdat hij de auto nodig had voor zijn werk, was hij naar eigen zeggen toch gaan rijden.

Het is niet de eerste keer dat de prof, die ook voor FC Groningen uitkwam, door de rechter veroordeeld is. Al in 2018 werd de speler na rijden onder invloed veroordeeld tot het volgen van een cursus 'alchohol en verkeer'. Deze bewuste cursus had hij echter nog niet gevolgd en daarom was zijn rijbewijs dan ook nog niet geldig op de dag dat hij opnieuw aangehouden werd.

In de coronaperiode kon deze cursus niet gevolgd worden. Tijdens de zitting, waarbij naast de speler zelf ook geen advocaat aanwezig was, bleef het daarom bij een boete. Toch had de oud-jeugdspeler van FC Twente die ook in Italië speelde ook voor de coronaperiode aan de cursus kunnen beginnen, maar dit heeft hij niet gedaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties