FC Twente Nieuws

Jeugdproduct FC Twente kiest voor koploper Duitse Oberliga Niederrhein

Jeugdproduct FC Twente kiest voor koploper Duitse Oberliga Niederrhein

Jelle van Benthem kiest voor een avontuur over de grens. De verdediger die de jeugdopleiding doorliep van FC Twente heeft een contract voor twee seizoenen, plus een optie voor nog een seizoen, getekend bij het Duitse SV Straelen. De amateurvereniging komt op dit moment uitkomt op het vijfde niveau van Duitsland.

Van Benthem doorliep de gehele jeugdopleiding van FC Twente nadat de club hem overnam van ATC '65. In 2018 kreeg hij een aanbieding van FC Twente en Heracles Almelo en koos voor de laatste. Hij zag hier destijds meer kansen om door te breken. "Ik wil stappen maken en mezelf verder ontwikkelen. Dat verwacht ik bij Heracles Almelo te kunnen doen. Mijn uiteindelijke doel is om hier basisspeler te worden", zei hij destijds in de TC Tubantia.

Inmiddels zijn we twee jaar verder en wacht de voormalig jeugdinternational nog altijd op zijn debuut in het eerste van Heracles Almelo. Een kans die hij aan zich voorbij laat gaan met zijn keuze voor SV Straelen.


[google]

De Duitse club SV Straelen ligt in het gelijknamige dorpje Straelen. De verwachting is dat de ploeg dit seizoen zal promoveren naar de Regionalliga, het vierde niveau van Duitsland. De ploeg staat 19 punten voor op de nummer twee en de competitie is gestaakt. Duitsland overweegt wel gebruik te maken van promotie/degradatie voor de gestaakte competities.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties