FC Twente Nieuws

Jong FC Twente verliest twee punten: "80% van de wedstrijd speelde zich op hun helft af"

Jong FC Twente verliest twee punten: "80% van de wedstrijd speelde zich op hun helft af"

Jong FC Twente ging zaterdag op bezoek bij vv Capelle. Het onderlinge treffen eindigde in een remise. De beloften van FC Twente hadden met name in de tweede helft mogelijkheden om de drie punten mee naar het Oosten te nemen, maar verzuimde dit meermaals. 1-1 was de uitslag.

"De eerste grote kans was voor Capelle", vertelt Dennis Demmers op de clubwebsite van de Tukkers. "Wij moesten het voor rust vooral hebben van schoten van afstand. Capelle kreeg weinig mogelijkheden, maar scoorde vlak voor rust wel. Na een corner was het raak. Onze doelman zei dat hij gehinderd werd en niet bij de bal kon komen."

"In de rust hebben we aangegeven dat de ploeg door moest gaan. Dat leverde na rust enorm veel balbezit op, ik denk dat 80% van de wedstrijd zich op hun helft afspeelde. Het was alleen een erg droog stroperig kunstgrasveld, wat niet echt in ons voordeel werkte."

Het Twentse doelpunt viel na een dood spelmoment. "Na een vrije trap van Grootenhuis kopte Dylan George raak. Vervolgens kregen we een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar het lukte ons niet om nogmaals te scoren", aldus de oefenmeester.

[google]

Ondanks dat Jong FC Twente nergens meer voor speelt, had Demmers graag gewonnen. "Uiteindelijk waren we veel beter en bleef de beloning van de overwinning uit."

Scoreverloop
1-0 Van der steen (45)
1-1 George (66)

Opstelling: De Lange, Roemeratoe, Benamar (46. Van Schaik), Felix, Sambissa, Grootenhuis, Fernandes, Zerrouki (82. Browning Lagerfeld), Oosterwijk, Frimann, George (78. Zinga).
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties