FC Twente Nieuws

Jongste Terziqi gaat zijn geluk beproeven in Gibraltar

Jongste Terziqi gaat zijn geluk beproeven in Gibraltar

Xhelal Terziqi gaat zijn geluk beproeven in Gibraltar. De 21-jarige aanvaller heeft een contract getekend bij Glacis United, de nummer vijf van Gibraltar van het vorige seizoen. Terziqi is niet de eerste speler met een verleden bij FC Twente die de overstap maakt naar Glacis United. In het seizoen 2020-2021 speelden ook Wessel Witbreuk en Job Derksen voor deze relatief onbekende club.

Terziqi speelde jarenlang in de jeugdopleiding van FC Twente, maar wist uiteindelijk nooit door te stoten tot het eerste elftal. In het seizoen 2017-2018 gooide hij hoge ogen als speler van FC Twente Onder 19. In 21 wedstrijden scoorde hij 7 doelpunten en gaf hij 7 assists. na de overstap naar Jong FC Twente kreeg hij het lastiger.

In maart 2020 kreeg hij van Ted van leeuwen te horen dat hij uit mocht kijken naar een andere club. Hij liep stage bij Helmond Sport, maar kreeg hier geen contract. Uiteindelijk mocht hij diezelfde zomer alsnog aansluiten bij de nieuwe FC Twente/Heracles Academie. Hij speelde nog een oefenwedstrijd met Heracles Almelo tegen FC Twente, maar in de zomer van 2021 kreeg hij het nieuws dat hij de club moest verlaten.

Ook zijn broer Xhemil Terziqi (24) speelde in de jeugdopleiding van FC Twente. Hij vertrok in 2018 en vond in april 2019 onderdak bij het Duitse Eintracht Rheine. Na negen wedstrijden in drie maanden eindigde dit avontuur en probeerde hij het bij de Duitse amateurvereniging FC Kastrioti Stukenbrock. Op dit moment heeft Xhemil geen club.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties