FC Twente Nieuws

Kamphuis mag gewoon Europa in: "Op vakantie! Toch niet om te fluiten?"

Kamphuis mag gewoon Europa in: "Op vakantie! Toch niet om te fluiten?"

Jochem Kamphuis was tijdens en na de wedstrijd tegen Willem II de gebeten hond. Die verloor de controle over de wedstrijd en Zerrouki werd uiteindelijk zijn slachtoffer. De Algerijns international werd aangevallen door zijn tegenstander, maar kreeg tot ieders verbazing ook geel. Diep in blessuretijd, toen Kamphuis al minutenlang werd uitgejouwd door de supporters, gooide Zerrouki de bal uit frustratie op de grond. Kamphuis twijfelde geen moment en stuurde de middenvelder middels een tweede gele kaart van het veld.

"Ik had me verheugd op dit affiche", zo begint Jan van Staa bij de Oosttribune. "Twee aanvallende ploegen en twee trainers die positief spel laten zien. Ik ging er lekker voor zitten. FC Twente begon geweldig en stonden na een paar minuten al voor. Maar dan komt er plots van alles op je af en gaat de scheidsrechter de wedstrijd beïnvloeden. De spelers waren over de toeren en zelfs Ron Jans was opeens aan het gooien langs de kant. Dat is toch niks voor Ron?"

Vervolgens krijgt Zerrouki zijn tweede gele en dus rode kaart. Van Staa vindt het onbegrijpelijk. "Als je het aanvoelt dan loop je erlangs en zeg je: niet meer doen want je staat op scherp. Maar we zitten nu in een fase waarbij je er rekening mee moet gaan houden wie er fluit."

"Als je Nijhuis hebt dan ga je anders richting zo'n wedstrijd. Dit niveau scheidsrechters zijn heel snel gepikeerd en willen sommige momenten toch volgens de regels fluiten. Zo'n stuiterbal van Zerrouki is toch geen reden om rood te geven als je al weet dat hij al geel heeft? Kamphuis had zijn dag niet, maar het blijkt dat hij wel vaker zijn dag niet heeft."

Van Staa snapt überhaupt al niet waarom de KNVB Kamphuis heeft aangesteld voor deze wedstrijd. "Je kan toch wel een wat betere scheidsrechter inzetten bij dit soort grote wedstrijden? FC Twente - Willem II is toch een subtopwedstrijd? Dan moet je ook een beetje de entourage aanvoelen. Maar ja, die Bas (Nijhuis, red.) die mag niet fluiten, dat is wel heel jammer. Maar die aanstellingscommissie…"

Presentator Bert van Losser wijst Jan van Staa er op dat Kamphuis ook international is. "Hij mag gewoon Europa in." Van Staa reageert gevat: "ja, op vakantie! Maar toch niet om te fluiten? Nou, dan weet ik het ook niet meer", besluit de analist het onderwerp.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties