FC Twente Nieuws

Kamphuis reageert op controversiële strafschop en Pröpper-moment

Kamphuis reageert op controversiële strafschop en Pröpper-moment

Zondag won FC Twente in de laatste minuut met 0-1 van SC Cambuur door een controversiële penalty (video onderaan het artikel), die benut werd door Ricky van Wolfswinkel. Velen vonden het geen penalty, waaronder Cambuur-trainer Pascal Bosschaart. Zelfs bij FC Twente waren er twijfels over de vraag of het een terecht gegeven strafschop was.

Scheidsrechter Jochem Kamphuis zag in eerste instantie niet dat de bal tegen de arm kwam. De VAR zag het wel en riep Kamphuis naar de kant om het moment terug te bekijken. "Ik zag gelijk dat de arm uit het lichaam was", zegt de arbiter. "En de richtlijnen zijn heel duidelijk, hoe vervelend het ook is. Als hij z'n arm tegen z'n lichaam houdt, is er niets aan de hand. Maar zijn arm is duidelijk uit het lichaam, dat kan iedereen ook op de beelden zien", legt hij uit tegenover Omrop Fryslân.

Ook was Bosschaart gefrustreerd over een moment waarbij Pröpper een gevaarlijke aanval van SC Cambuur voorkwam door naar zijn hoofd te grijpen, terwijl er werkelijk niets aan de hand was met de verdediger. Kamphuis: "Ik ben geen dokter, dus ik weet niet wat er met z'n hoofd is. Ik wil eerst zeker weten dat het goed is en dat hij geen hoofdblessure heeft." Bekijk een video van het voorval onderaan het artikel.

Bosschaart reageert op de scheidsrechter. "Dan kun je toch iedere keer naar je hoofd grijpen als de tegenpartij gevaarlijk wordt? Dan kunnen wij dat ook doen, als een speler van de tegenstander in z'n eentje op onze keeper af komt."

Ook Doke Schmidt, de speler van Cambuur die de bal tegen zijn arm kreeg, snapt niet dat de penalty werd gegeven. "Ik zie dat Van Wolfswinkel gaat schieten. Op dat moment doe ik m'n arm bewust nog naar m'n lichaam toe, ik draai een beetje in. Volgens mij raakt hij de bal zelfs nog verkeerd, maar via de grond stuit hij tegen m'n onderarm aan."

Dat Bosschaart en Schmidt niet blij zijn met Kamphuis, is duidelijk. "We mogen nooit wat zeggen over de scheidsrechter en over de VAR, dus ik zal me ook inhouden. Dat moet wel", zegt de trainer. Ook Schmidt houdt het kort. "Ik hoef de scheidsrechter niet meer te zien. Hij heeft heel goed gefloten, hij was foutloos vandaag", besluit de rechtsback cynisch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties