FC Twente Nieuws

Kanker verdwenen bij cultheld Polak: "Onderzoeken zijn positief"

Kanker verdwenen bij cultheld Polak: "Onderzoeken zijn positief"

Afgelopen april kwam Sjaak Polak met het nieuws dat er bij hem blaaskanker was geconstateerd. De 46-jarige trainer van ADO Den Haag Vrouwen die in 2001 de KNVB-beker won met FC Twente kende een zware tijd, maar inmiddels gaat het gelukkig weer goed met de ras-Hagenees.

"Gelukkig zijn de onderzoeken positief, wat betekent dat ik aan de gezonde kant zit. Er is niks teruggevonden. Ik mag nog niet zeggen dat ik schoon ben, omdat een traject vijf jaar duurt. Daarna krijg je pas een klap op de gong. Momenteel geniet ik er iedere dag van dat ik op het veld mag staan", aldus Polak in gesprek met Omroep West.

Sportief gaat het Polak ook voor de wind. Na een stroeve start heeft zijn ploeg zich herpakt en staat momenteel vierde in de Eredivisie Vrouwen. De Hagenezen staan zelfs boven PSV dat al jaren de ambities uitspreekt om landskampioen te willen worden.

"We moesten een behoorlijke inhaalslag maken, nadat we aan het begin van het seizoen allemaal topploegen troffen. Na die stroeve start bleven we rustig en hielden we het geloof. Van topploeg PSV (1-1) hadden we zelfs kunnen winnen. Hoe wij vrijdagavond in Alkmaar wonnen, maakt mij meer dan trots. Op een minder goed kunstgrasveld dat ook nog eens slecht verlicht was, winnen we in de kou op een uitstekende manier. We willen niet alleen voetballen. We kunnen het ook nog eens. Het geloof is er om die vierde plaats vast te houden, want dat is wat we willen", besluit Polak.

Meestrijden om de titel zit er echter nog niet in. Het gat met FC Twente is inmiddels opgelopen tot 11 punten. Dit heeft mede te maken met het budget en het feit dat ieder jaar de beste speelsters vertrekken. "Het wordt tijd dat we ze een keer kunnen behouden. Ik weet niet of dat haalbaar is, omdat het de club is die dat moet doen. Maar wie er ook vertrekt, we staan altijd weer op. Met een Haagse mentaliteit, die je terugziet in ons spel, zijn we altijd door blijven gaan, met deze resultaten tot gevolg."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties