FC Twente Nieuws

Karakter: Hoe Celina shirtnummer 10 opeiste

Karakter: Hoe Celina shirtnummer 10 opeiste

Na enkele wedstrijden is één ding duidelijk geworden, en dat is dat Bersant Celina de daadwerkelijk opvolger is van de onlangs vertrokken Hakim Ziyech. Klich werd in eerste instantie als opvolger binnengehaald, maar hij rendeert momenteel uitstekend in een wat meer controlerende rol. Celina heeft ook het rugnummer tien overgenomen van Hakim Ziyech. De manier waarop hij zich het nummer toe-eigende is bijzonder te nemen.

Celina was nog maar één dag bij FC Twente toen hij vernam dat Ziyech zou vertrekken en rugnummer tien vrij zou komen. De Kosovaar bedacht zich geen moment en stapte het kantoor binnen van Jan van Halst. In gesprek met Van Halst eiste hij het rugnummer op, maar de commercieel en technisch directeur liet hem weten dat er meerdere spelers waren die voor het nummer in aanmerking kwamen. "Maar ik ben de beste nummer 10 die je hebt", probeerde Celina nog, maar Van Halst verwees hem door naar de trainer. Van Halst vond het allemaal wel mooi. "Zo’n mannetje dat overloopt van bravoure", aldus Van Halst in gesprek met Voetbal International.

[google]Uiteindelijk ging Celina in gesprek met René Hake. "De trainers zeiden ook tegen mij dat het rugnummer 10 veel druk met zich meebrengt en toebehoort aan grote spelers. Prima, zei ik, want ik kan op het veld speciale dingen doen. Ik zie mezelf in eerste instantie als een passende nummer 10. Maar ik heb ook een goede dribbel, techniek en scorend vermogen. Ik beschik over veel wapens. Zelfvertrouwen heb ik ook, ja." In de eerstvolgende wedstrijd was het inderdaad Celina die met rugnummer tien het veld op kwam lopen.

Celina bast van het zelfvertrouwen, is zelfkritisch en weet precies wat hij wil. "Ik weet dat ik het in me heb om een heel goede voetballer op het hoogste niveau te worden, de Premier League dus. Ik weet ook dat het een zwaar traject is, dat ik alles opzij moet zetten en kei- en keihard moet werken. Sinds mijn vijftiende eis ik elke dag het uiterste van mezelf. Ik heb een contract tot 2020 en voor die tijd breek ik in Manchester door", besluit Celina vastberaden.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties