FC Twente Nieuws

Kassa! FC Twente krijgt miljoen bijgeschreven door transfer Jesus Corona

Kassa! FC Twente krijgt miljoen bijgeschreven door transfer Jesus Corona

FC Twente kan het dossier Jesus Corona na zes jaar eindelijk sluiten. De Mexicaanse aanvaller maakt de overstap naar het Spaanse Sevilla FC dat zo'n twaalf miljoen euro gaat betalen voor de buitenspeler. FC Twente heeft een doorverkoopclausule welke na zes jaar eindelijk wordt geactiveerd.

De afgelopen jaren gingen er diverse verhalen over het web. Volgens de documenten van Football Leaks zou FC Twente recht hebben op 30 procent van de transfersom als FC Porto de speler weer zou doorverkopen. Het lag toch iets genuanceerder.

Om een lang verhaal kort te maken, FC Twente heeft recht op 30 procent van 30 procent van de gehele transfersom. Dit komt uiteindelijk neer op 1.080.000 euro, 9 procent van de transfersom die Sevilla FC over moet maken naar FC Porto.

Het is een mooie bonus voor de Tukkers die de afgelopen jaren meerdere keren misgrepen bij dergelijke constructies met andere clubs. Met de transfers van oud-spelers Berghuis, Arnautovic en Andersen haalde FC Twente deze zomer nog eens een extra 500.000 euro op.

[google]

Wat FC Twente precies gaat doen met de transferinkomsten is niet helemaal duidelijk. De club heeft een afspraak met de gemeente dat het een deel van de transferopbrengsten af moet lossen op de lopende schuld bij de gemeente Enschede.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties