FC Twente Nieuws

Kik Pierie ontvangt slecht nieuws na terugkeer bij Ajax

Kik Pierie ontvangt slecht nieuws na terugkeer bij Ajax

Kik Pierie stond de afgelopen twee seizoenen op huurbasis onder contract bij FC Twente. In zijn eerste seizoen was hij een vaste waarde in het elftal van Ron Jans. Om die reden werd besloten om nog een jaar met elkaar door te gaan, maar zonder succes. Pierie raakte geblesseerd en speelde slechts 17 minuten in 3 wedstrijden.

Inmiddels is de centrale verdediger weer fit en weer terug bij Ajax. Helaas kreeg de 21-jarige linkspoot direct slecht nieuws. Ondanks het feit dat Pierie nog een doorlopend contract heeft tot medio 2024, mag hij de club verlaten.

"Voor drie spelers geldt dat ze zich bij Ajax mogen melden voor de voorbereiding, maar dat hun perspectief op speelminuten minimaal is. Lisandro Magallán (Anderlecht), Kik Pierie (FC Twente) en Hassane Bandé (NK Istra 1961) kwamen afgelopen seizoen elders op huurbasis uit. Ze hebben alle drie nog een doorlopend contract in Amsterdam, maar mogen deze zomer vertrekken uit de hoofdstad", zo schrijft Ajax-watcher Freek Jansen in Voetbal International.

Het is een grote teleurstelling voor Pierie die stiekem had gehoopt op een nieuwe kans nu Erik ten Hag is vertrokken en Alfred Schreuder het stokje overneemt. De verwachting is niet dat FC Twente een poging gaat wagen Pierie in te lijven. Met een tweejarig contract zal Ajax een transfersom willen verlangen voor de centrale verdediger. Zonder een speler te verkopen heeft FC Twente hier geen budget voor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties