FC Twente Nieuws

Kjolo vierde Noor bij FC Twente: Wie gingen hem voor?

Kjolo vierde Noor bij FC Twente: Wie gingen hem voor?

FC Twente presenteerde woensdag Mathias Kjolo. De middenvelder komt over van PSV en tekent een contract voor drie seizoenen, met een optie voor nog een seizoen. Hiermee wordt hij de vierde Noor die ooit onder contract heeft gestaan bij FC Twente. Alleen Hallvar Thoresen, Torgeir Borven en Rafik Zekhnini gingen hem voor.

Hallvar Thoresen (65) voetbalt al lang niet meer, maar zal bij menig Twente-supporter een belletje doen rinkelen. De aanvaller speelde van 1976 tot 1981 135 eredivisiewedstrijden voor de Tukkers. Hierin maakte hij 46 goals en gaf hij 25 assists. Daarna vertrok hij naar PSV, waarmee hij in 1988 de Europacup I won. Tegenwoordig is hij scout bij PSV.

Ook Torgeir Borven komt uit Noorwegen. Zijn tijd bij FC Twente is echter wat minder succesvol dan die van Hallvar Thoresen. De Tukkers namen de inmiddels 30-jarige spits over voor zo'n 5 ton van het Noorse Valerenga. Een echt succes was het niet: hij maakte in totaal in 42 wedstrijden slechts vier goals en gaf één assist. Inmiddels speelt hij bij het Turkse Gaziantep FK, waar hij dit seizoen in veertien invalbeurten goed was voor geen enkele goal of assist.

De derde Noor die voor FC Twente uitkwam is de 24-jarige Rafik Zekhnini. De rappe linksbuiten werd van 2018 tot 2020 voor twee jaar geleend van het Italiaanse Fiorentina. Ondanks dat hij bij vlagen liet zien waartoe hij in staat was, was het niet een heel groot succes. In totaal speelde hij 51 wedstrijden voor de Tukkers, waarin hij zeven goals maakte en vijf assists gaf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties