FC Twente Nieuws

Klachten ingediend over samenwerking Floki bij Reclame Code Commisie

Klachten ingediend over samenwerking Floki bij Reclame Code Commisie

De afgelopen tijd is er veel te doen geweest over de samenwerking tussen FC Twente en de cryptomunt Floki. Veel mensen spreken er schande van. Zakenman Chris Woerts is juist te spreken over samenwerkingen tussen voetbalclubs en cryptomunten. Hij vindt de reacties 'raar': "In andere landen hoor je hier niemand over, maar het is typisch Nederlands om iets nieuws meteen te bekritiseren".

Op 10 december van dit jaar kondigde FC Twente de samenwerking met cryptomunt Floki. Deze deal loopt tot aan het einde van dit seizoen. Floki heeft al samenwerkingen met Europese voetbalclubs zoals Bayer 04 Leverkusen, Napoli, Spartak Moskou en Fenerbahce. De cryptomunt is vernoemd naar de hond van topondernemer Elon Musk. Vrijwel direct na het aankondigen van de deal kwam er veel kritiek op de samenwerking. Zelfs de politiek in Enschede ging zich er mee bemoeien.

Reclame Code Commissie

Een woordvoerder van Reclame Code Commissie heeft aangegeven dat er klachten zijn binnengekomen. Wat voor klachten precies zijn binnengekomen wordt niet verteld. "Er wordt eerst naar de klachten gekeken. Daarna wordt bekeken of ze in behandeling genomen worden", dat zegt de woordvoerder van het bedrijf tegen RTV Oost.

De Reclame Code Commissie is een orgaan van de Nederlandse Stichting Reclame Code. Een bedrijf dat beoordeelt of een reclame-uiting voldoet aan de Nederlandse Reclame Code. Het reclame maken voor cryptocurrency is niet verboden. Daarom gaat deze klacht waarschijnlijk verworpen worden. "Als cryptomunten bij wet niet verboden zijn, dan mag je er reclame voor maken".

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties