FC Twente Nieuws

KNVB bereikt akkoord over grote aanpassingen in licentiesysteem

KNVB bereikt akkoord over grote aanpassingen in licentiesysteem

De Algemene Vergadering Betaald Voetbal is tot een akkoord gekomen over grondige veranderingen in het licentiesysteem van betaaldvoetbalclubs, zo meldt de KNVB op haar website. Momenteel wordt er een indeling gemaakt op basis van categorieën, echter zal dit in de toekomst niet meer het geval zijn.

In de toekomst krijgen alle clubs, op basis van jaarcijfers en prognoses, één keer per seizoen een score toegekend. Hierbij kunnen maximaal veertig punten behaald worden. Bij een score van vijftien punten of minder ondergaat de club een ontwikkelscan, waarin de organisatie wordt doorgelicht en inzicht moet komen in de verbeterpunten. Op basis van deze uitkomsten moet de club een plan van aanpak opstellen voor de licentiecommissie. Deze dient bovendien gepubliceerd te worden op de website van de club.

[google]Daarnaast pleit de KNVB voor het terugdringen van negatief eigen vermogen onder betaaldvoetbalclubs, welke vanaf het seizoen 2018-2019 van kracht zal gaan. De betreffende clubs krijgen de verplichting om dit negatieve eigen vermogen met minstens vijf procent per jaar te laten afnemen. Als hier niet aan voldaan wordt, kan een sanctie worden opgelegd. Dit betreft één voorwaardelijk wedstrijdpunt in mindering. Als in het volgende seizoen dezelfde overtreding wordt begaan, kan de voorwaardelijke straf worden omgezet in een definitieve. Overigens moet het negatieve eigen vermogen van de club meer dan een kwart van de omzet bedragen.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties