FC Twente Nieuws

KNVB blundert: FIFA wijst verzoek omtrent verlenging transfermarkt af

KNVB blundert: FIFA wijst verzoek omtrent verlenging transfermarkt af

Vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat de KNVB had geblunderd met de sluitingsdatum van de transfermarkt. In Nederland sluit de markt namelijk 24 uur eerder dan in andere landen. De KNVB liet weten zich hard te maken om deze deadline gelijk te trekken. Hier is de voetbalbond echter niet in geslaagd.

Dit komt doordat wanneer eenmaal de deadline voor het sluiten van de transfermarkt is vastgesteld, deze niet meer kan worden gewijzigd. Dat staat in de reglementen van de FIFA. In Nederland sluit de markt op 31 augustus om middernacht, in andere landen is dat een etmaal later. Nederlandse clubs lopen daarbij het gevaar dat wanneer iemand wordt verkocht, er geen vervanger meer kan worden gehaald.

Doorgaans wordt er in Europa op de laatste dag van de transfermarkt nog veel gehandeld. Ook FC Twente heeft spelers die in trek zouden kunnen zijn bij andere clubs. Onder andere Hilgers en Zerrouki stonden de afgelopen tijd nadrukkelijk in de belangstelling. Grote voordeel daarbij is dat het bij deze spelers om binnenlandse interesse ging.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties