FC Twente Nieuws

KNVB gaat dinsdag niet beslissen en wacht op richtlijnen UEFA

KNVB gaat dinsdag niet beslissen en wacht op richtlijnen UEFA

Mocht dinsdag door de overheid worden besloten dat de sportclubs ook tot 1 juni op slot blijven, dan lijkt een herstart van de competitie nagenoeg onhaalbaar. Echter wil zal de KNVB dinsdag nog geen definitieve beslissing nemen als de overheid besluit de sportclubs gesloten te houden.

De KNVB laat in gesprek met Valentijn Driessen van De Telegraaf weten dat het wacht op de richtlijnen van de UEFA. Aanstaande woensdag staat er een telefonische meeting op het programma tussen de UEFA en de 55 aangesloten voetbalbonden. Ze zullen dan de uitkomst bespreken van onderzoeken die zijn gedaan door twee werkgroepen.

Deze onderzochten of de competities uitgespeeld kunnen worden na 30 juni. Dit is de deadline die de UEFA in eerste instantie had ingesteld als de laatste speeldag van het huidige seizoen. Het is tevens de dag waarop de contracten van veel spelers af zullen lopen. Bij FC Twente zijn dat 16 spelers en een deel van de technische staf waaronder hoofdtrainer Garcia. De UEFA wil graag weten of ze spelers kunnen verplichten langer door te spelen bij hun club ondanks een aflopend contract.

[google]

Ook werd er onderzocht wat dan de gevolgen zullen zijn voor de transfermarkt als de competities door worden getrokken tot na 30 juni. Pas als deze twee onderzoeken zijn besproken zullen de KNVB en de clubs beslissen over het restant van het seizoen. Het advies van de UEFA zal hierbij leidend zijn. Volgt Nederland deze niet op dan vreest de KNVB voor uitsluiting van Europees voetbal voor het komende seizoen.

Vandaag liet Van der Kraan al weten dat er drie scenario's zijn uitgewerkt.

#STORTVOORTWENTE

De vier thuiswedstrijden in maart, april en mei gaan (hoogstwaarschijnlijk) niet door vanwege het coronavirus. Twentefans.nl en TwenteInsite.nl zijn daarom een ludieke actie gestart en hopen dat FC Twente hierdoor niet te veel horeca-inkomsten misloopt. Wil jij alsnog een bedrag voor 'bier en beenham' overmaken? #StortVoorTwente via deze link.

U kunt de 'vrije gift' naar boven of beneden bijstellen.

KNVB gaat dinsdag niet beslissen en wacht op richtlijnen UEFA

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties