FC Twente Nieuws

KNVB lanceert keurmerk: "We willen hiermee het kaf van het koren scheiden"

KNVB lanceert keurmerk: "We willen hiermee het kaf van het koren scheiden"

De KNVB introduceert een keurmerk voor intermediairsorganisaties en spelersvakbonden. De spelersmakelaars behartigen de belangen van spelers en clubs. Het doel is de kwaliteit en betrouwbaarheid van zaakwaarnemers en spelersmakelaars te garanderen.[google]

Met dit keurmerk loopt de KNVB voorop in Europa. De FIFA besloot in 2015 dat er geen examen meer gedaan hoefde te worden om als zaakwaarnemer aan de slag te gaan, waardoor het aantal zaakwaarnemers steeg. "Spelers, clubs en ook trainers kunnen nu afleiden welke organisaties staan voor een bepaalde kwaliteit en integriteit. Het feit dat we het keurmerk samen met belangenorganisaties van spelers en zaakwaarnemers in het voetbal hebben opgesteld, zegt iets over het belang hiervan", vertelt Mark Boetekees, bestuurssecretaris en verantwoordelijk voor de juridische zaken bij de KNVB.

Dit keurmerk moet clubs en spelers een beeld geven over de spelersmakelaars. "We willen met dit keurmerk het kaf van het koren scheiden", vertelt ProAgent-directeur Roberto Branco Martins op de website van de KNVB.. "Door de nieuwe regelgeving kon iedereen zich plotseling spelersmakelaar noemen. Dat ging ten koste van het vertrouwen in deze unieke beroepsgroep. Met dit keurmerk zijn spelers en clubs verzekerd van een bepaalde kwaliteit. Een goede zaak."

Foto: Sportfoto Oost / Ron Jonker

Enquête Twente Insite

Om u ook in de toekomst op de juiste manier te kunnen bedienen vragen wij enkele minuten van uw tijd om deel te nemen aan onze enquête. De enquête is anoniem en de gegevens zullen enkel worden gebruikt om de prestaties van Twente Insite te verbeteren. Alvast onze dank voor het invullen van de enquête.

Klik hier om naar de enquête te gaan.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties