FC Twente Nieuws

Konterman vertrekt na dit seizoen bij PEC: "Best lang getwijfeld"

Konterman vertrekt na dit seizoen bij PEC: "Best lang getwijfeld"

Bert Konterman vertrekt na dit seizoen alweer bij PEC Zwolle. De huidig-trainer van de Zwollenaren wordt komend seizoen geen assistent van Art Langeler maar hoofdcoach bij Oranje onder 19. Konterman werd in februari aangesteld als tijdelijke opvolger van Stegeman in Zwolle. De 50-jarige trainer was tussen 2013 en 2017 werkzaam bij FC Twente.

Of het een lastige keuze was om te vertrekken bij PEC Zwolle? "Toch wel. Daarom heb ik ook best lang getwijfeld. Maar ik denk dat dit het beste is. Anders had ik mezelf alleen maar in de wielen gereden en doe ik niet alleen de club tekort, maar ook Art. Dan gaat het botsen", aldus Konterman in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Konterman ziet zichzelf meer als een hoofdtrainer dan een assistent-trainer. "Oh, daar voel ik me echt niet te trots voor. Ik denk meer dat mijn eigenzinnigheid me in de weg zou zitten. Om mezelf te beschermen, lijkt het me daarom beter geen assistent te worden. Ik merk aan mezelf dat ik de regie in eigen hand moet houden."

De interim-trainer van PEC Zwolle kwam in februari niet op het makkelijkste moment binnen bij PEC Zwolle. "Ik kwam op een pittig moment binnen. Na de nederlaag tegen Emmen was er een hoop onrust. Dan moet je dus bepaalde keuzes maken. Dat was voor sommige spelers, denk aan Pelle Clement, Reza Ghoochannejhad en Mike van Duinen, niet altijd even makkelijk", besluit Konterman.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties