FC Twente Nieuws

Kraay: "Sadílek nam af en toe een stukje knieschijf of achillespees mee"

Kraay: "Sadílek nam af en toe een stukje knieschijf of achillespees mee"

Michal Sadílek werd afgelopen zomer uit het niets aangeboden bij FC Twente. De Tsjech was al in beeld bij Jan Streuer, maar die achtte zijn komst niet haalbaar. Helemaal toevallig was de actie van de zaakwaarnemer niet aangezien hij ook de belangenbehartiger is van de andere Tsjech in de selectie: Vaclav Cerny.

De middenvelder bleek direct een versterking al moest hij in de eerste seizoenshelft nog wel geregeld spelen als linksback, absoluut niet zijn meest favoriete positie. Inmiddels vormt hij samen met Zerrouki het verdedigende blok op het middenveld, zo ook afgelopen zaterdag tegen PSV, de club waar hij nog tot 2023 onder contract staat.

Sadílek speelde een prima partij en maakte onder andere diepe indruk op Hans Kraay Jr. "Er was er bij FC Twente wel eentje die zijn shirt aandeed en er wel zin in had. Er kwam een beetje stoom uit z'n oren en nam in de tackle af en toe een stukje knieschijf of achillespees mee", aldus de analist aan tafel bij Goedemorgen eredivisie.

"Ik heb van Sadílek genoten. Hij zat overal tussen en hij hoefde nog niet eens iedere keer in duel te komen. Die gretigheid is eigenlijk nog mooier dan tackelen. Hij kwam ervoor, hij zat er tussen, zonder dat hij iemand in elkaar hoefde te schoppen. Dat is mooie gretigheid."

Inmiddels heeft FC Twente de eerste stap gezet om Sadílek te behouden voor de club. De 1,5 miljoen euro die is opgenomen in de optie, heeft de club bij elkaar. De enige die nog roet in het eten kan gooien is de middenvelder zelf. Hij moet zelf ook willen blijven. Zo niet, dan keert hij na dit seizoen gewoon terug naar Eindhoven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties