FC Twente Nieuws

Kreeg Drommel in Enschede de genadeklap? "Hij zal wel verhuurd worden"

Kreeg Drommel in Enschede de genadeklap? "Hij zal wel verhuurd worden"

Joël Drommel had zich afgelopen week een hele andere rentree voorgesteld in de Grolsch Veste. De doelman vertrok afgelopen zomer door de voordeur en liet FC Twente achter met een mooi bedrag van 3,5 miljoen euro. De Twente-supporters gunden hem deze transfer en door de prestaties van Unnerstall bleek het een werelddeal.

Helaas voor Drommel verloopt het seizoen niet zo soepel, en dat is een understatement. Statistisch staat hij er slecht op en de supporters zijn uiterst kritisch. Wat een mooie dag had moeten worden in Enschede werd voor Drommel misschien wel de dag waarop hij zijn genadeklap kreeg.

"Uitgerekend terug in Enschede ging het vorig weekend weer gruwelijk mis", zo schrijft columnist John Graat vandaag in Trouw. "Van vertwijfeling had hij de ogen gesloten, van wanhoop de armen in de lucht gestoken. Hij hoorde de tribune honen, hetzelfde volk dat hem eens bejubelde. Hij liep toch nog een semi-ererondje, voor die oude fans. Voor de camera stamelde hij later dat dit wat ongepast was na een teleurstellende 3-3. Niemand had het over het droevige verdedigen van Boscagli."

Enkele dagen later kreeg Drommel het nieuws waar menig PSV-supporter op hoopte. Drommel moest voor de tweede keer dit seizoen het veld ruimen en de eveneens blunderende Mvogo mocht op herkansing. Hiermee was het nog niet klaar voor Drommel die ook nog even te horen kreeg dat PSV op zoek gaat naar twee nieuwe keepers.

"Moet hij nu mentale begeleiding krijgen? Dat is in het voetbal nog steeds iets voor watjes", zo vervolgt Graat. "Hij moet het alleen gaan klaren, dit gevecht met zijn hoofd, met de tijd en de ruimte, dat gapende gat van 2,44 bij 7,32 meter. De laatste tijd leek die bovenhoek zo onbereikbaar ver. En de bal deed nooit meer wat hij dacht. Dan gaat zelfs een jongen uit het Gooi twijfelen."

"Drommel wekt medelijden op, het ergste wat een topsporter kan overkomen. Hij is nu symbool voor het gekwakkel met keepers in ons land. Wekelijks ziet hij in de eredivisie het gestuntel van collega’s voorbijkomen. Bij PSV willen ze nu alweer een nieuwe ‘grote’ keeper aantrekken. Logisch. Zo gaat dat. Kijken of die gaat overleven. Zelf zal hij wel verhuurd worden, aan God weet wie."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties