FC Twente Nieuws

Kritiek op mager moyenne FC Twente-aanvallers: "Je verwacht veel meer goals"

Kritiek op mager moyenne FC Twente-aanvallers: "Je verwacht veel meer goals"

FC Twente staat met dertien punten uit zes wedstrijden op de vijfde plaats in de eredivisie. De ploeg van trainer Ron Jans heeft samen met Ajax de minste tegengoals in de eredivisie, namelijk drie. Daartegenover maakten de Tukkers elf doelpunten. Deze elf doelpunten worden verdeeld over maar liefst acht spelers, waarbij er een duidelijke topscorer is.

Deze duidelijke topscorer is Václav Cerny. Hij maakte vier goals in de eerste zes wedstrijden. Ricky van Wolfswinkel, Manfred Ugalde, Christos Tzolis, Sem Steijn, Denilho Cleonise, Virgil Misidjan en Joshua Brenet maakten allen één doelpunt. Aanvallende middenvelder Michel Vlap nam zelfs nog geen een treffer voor zijn rekening. Behalve Cerny maken de aanvallend ingestelde spelers dus nog maar weinig goals dit seizoen.

"Er staan nu vier goals achter de naam van Cerny, waarvan ik vond dat hij tegen AZ een mindere wedstrijd speelde", vertelt analist Marciano Vink bij ESPN. "Daarnaast loopt Van Wolfswinkel, die denk ik ook wel tegen de goals aan loopt te hikken, maar die vallen net niet. Dan heb je Ugalde die nu scoort, maar de rest... Die stonden vorig jaar ook tot het einde van het seizoen op drie goals en dat mag niet. Van de buitenspelers en de nummer tien verwacht je gewoon veel meer goals", aldus Vink.

Vorig seizoen kwamen veel goals van FC Twente van spits Ricky van Wolfswinkel, die zestien doelpunten maakte. Na de 33-jarige spits was de volgende op de topscorerslijst van FC Twente Dimitris Limnios met acht doelpunten. Dat is nog prima, maar de rest van de aanvallende spelers maakten opvallend weinig doelpunten. Aanvallende middenvelder Michel Vlap scoorde vijfmaal, buitenspelers Daan Rots en Virgil Misidjan waren beide drie keer trefzeker.

Ondanks deze opvallende statistieken presteerde FC Twente uitstekend. Het stond achterin goed dicht, waardoor er ook niet veel hoefde te worden gescoord. De Tukkers werden uiteindelijk vierde met maar liefst 68 punten uit 34 wedstrijden. Daarmee behaalde FC Twente voor het eerst sinds acht jaar weer Europees voetbal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties