FC Twente Nieuws

Kritiek op Pierie: "Daar heb ik een bloedhekel aan"

Kritiek op Pierie: "Daar heb ik een bloedhekel aan"

FC Twente kreeg afgelopen wedstrijd tegen Vitesse twee penalty's tegen. De eerste kwam tot stand via een handsbal van Pierie. De verdediger draaide zich weg voor een hard schot uit de tweede lijn. Bij het wegdraaien kreeg de Ajax-huurling de bal tegen zijn arm. Hierdoor werd de bal op de stip gelegd.

Waar veel supporters betwijfelde of het überhaupt wel een penalty was, kijkt Leon ten Voorde van de TC Tubantia ook naar de actie van Pierie. "Pierie draait zich weer om, daar heb ik het al heel vaak over gehad. Verdedigers die omdraaien bij een schot, daar heb ik een bloedhekel aan", vertelt Ten Voorde in de Ballen verstand-podcast.

"Maar goed dat gebeurd in een reflex", gaat Ten Voorde verder. "Hij heeft zijn arm langs het lichaam, dus hij kan daar niks aan doen. Dat gaat de VAR niet overrulen, ik vond dat een hele zware beslissing", besluit de clubwatcher van FC Twente.

De tweede en laatste penalty voor Vitesse was nog discutabeler dan de eerste. Deze werd ook nog eens in de laatste minuut toegekend aan de Arnhemmers. Aangezien het op het moment van toekennen 1-1 stond en de strafschop door Tannane benut werd, nam Vitesse de drie punten mee naar Arnhem.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties