FC Twente Nieuws

Kritiek op zwak spelende Smal en Pierie: "Moet gewoon op leven en dood"

Kritiek op zwak spelende Smal en Pierie: "Moet gewoon op leven en dood"

De 3-1 nederlaag van FC Twente tegen AZ werd maandagmiddag ook geanalyseerd bij de Oosttribune op RTV Oost. De conclusie was duidelijk, FC Twente heeft goed gespeeld, maar heeft zich het kaas van het brood laten eten. Twee spelers vielen hierbij in negatieve zin op; Gijs Smal en Kik Pierie.

"We zagen dat Kik Pierie een paar keer in de fout ging. En ook Gijs Smal, dat kan niet", aldus clubwatcher Tijmen van Wissing. "Als je verdediger bent dan moet je met het mes tussen de tanden spelen en zeker in de grote wedstrijden", zo vindt collega Jan van Staa.

"Dit was een grote wedstrijd. FC Twente - AZ gaat ergens om. Ik zag in de vooravond een verdedigende actie van Rosario bij PSV, hoe hij een bal blokkeerde. En ik zie Pierie zich gewoon twee keer omdraaien."

Van Wissing: "Bij die 3-1 werd gekeken naar Makkelie omdat hij Roemeratoe in de weg liep, maar dat moet gewoon op leven en dood. Kom op!" Van Staa: "En dat is het laatste stapje. Wil je slagen in de top dan moet Pierie dat verbeteren. Maar goed, het was er nu niet. En voor Gijs Smal geldt eigenlijk hetzelfde."

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties