FC Twente Nieuws

"Kunnen we het vanaf nu alsjeblieft niet meer over Joop hebben?"

"Kunnen we het vanaf nu alsjeblieft niet meer over Joop hebben?"

Bij ledenvereniging Twente, verenigt! zien ze de toekomst van FC Twente nog altijd positief in. Ondanks alle negatieve berichten en straffen vanuit verschillende hoeken verwacht de vereniging dat de club in Enschede ook volgend jaar nog gewoon in de Eredivisie blijft spelen. Maar mocht het dan toch misgaan, dan betekent dat niet het einde van FC Twente.

"Wat er ook gebeurt, we spelen volgend seizoen in De Grolsch Veste, we gaan uit van de Eredivisie" aldus Läslo Hut in gesprek met Fardau Wagenaar van de TC Tubantia. "We moeten het vertrouwen van de supporters weer opbouwen. Daarom is het ook zo belangrijk dat alle fans weten dat ze mee kunnen praten." vult Jan Gerritsen aan.

FC Twente heeft een grote aanhang en leeft in de gehele regio. Juist daarom komt er volgens de initiatiefnemers geen einde aan de club. "Wij zijn FC Twente, de supporters, de sponsors, de medewerkers. We zijn nu 5.000 leden, maar het zou zo veel mooier zijn als we met 45.000 zijn en een nog veel groter draagvlak hebben." vertelt Willy Berends.

Het is een unieke situatie in Nederland. Supporters die medezeggenschap hebben in het bestuur. Van de vijf leden in het stichtingsbestuur zijn er straks twee van ledenvereniging Twente, verenigt! "En dat bij een club waar twee jaar geleden Joop Munsterman het alleen voor het zeggen had." aldus Läslo Hut, die er tevens totaal geen zin in heeft dat Joop Munsterman straks nog af en toe om de hoek komt kijken. "Munsterman schijnt een boek te schrijven, ik denk een boek vol sprookjes. Wat is de waarde van zijn woorden? Als het waar is dat Johan Derksen het gaat uitgeven, wordt hij de spreekpop van een leugenaar."

[google] Willy Berends benadrukt nogmaals de kracht van de regio en juist daarom ziet hij FC Twente straks niet verdwijnen. "Bij ons staat de hele gemeenschap erachter, als supporters het overnemen, schaart uiteindelijk de hele stad zich erachter, in ons geval de regio. Dat is geen grootspraak, dat is bewezen." vertelt hij. Jan Gerritsen sluit af met een duidelijk statement: "Kunnen we het vanaf nu alsjeblieft niet meer over Joop hebben?"

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties