FC Twente Nieuws

Kunstgras in eredivisie wordt verboden

Kunstgras in eredivisie wordt verboden

Kunstgras gaat definitief verdwijnen van de eredivisievelden. Vanaf het seizoen 2025-2026 wordt het verplicht voor alle clubs op het Nederlandse hoogste niveau om op echt gras te spelen. Dit is een nadrukkelijke wens van bijna alle eredivisieclubs, die met een definitief verbod op kunstgras de kans groter achten dat de Nederlandse competitie structureel tot de top zes van Europa gaat behoren.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Alle clubs uit de eredivisie hebben reeds een memo ontvangen van de Eredivisie CV. Daarin wordt gevraagd hoe tegen een verbod op kunstgras wordt aangekeken. Het wordt een verplichting voor eredivisieclubs om vanaf het seizoen 2025-2026 op echt gras te spelen, mits vijf zesde van de eredivisie clubs (dus minimaal vijftien van de achttien) stemt voor een verbod op kunstgras. Deze stemming vindt op 1 december plaats, maar is volgens het AD enkel nog een formaliteit. Er zal namelijk nagenoeg unaniem gestemd worden op een verbod op kunstgras.

Op dit moment zijn er vier clubs in de eredivisie die nog op kunstgras spelen. Drie van deze clubs hebben echter aangegeven zo snel mogelijk over te gaan naar natuurgras. SC Cambuur speelt vanaf volgend seizoen in een nieuw stadion, waar echt gras zal liggen. FC Volendam en FC Emmen willen zo snel mogelijk over naar echt gras. Alleen Excelsior heeft hier nog geen echte plannen voor, maar zal dit dus wel snel moeten doen.

FC Twente heeft momenteel één wedstrijd op kunstgras erop zitten dit seizoen. De uitwedstrijd tegen FC Volendam werd met 1-0 verloren. Komende zondag om 14:30 staat er weer een wedstrijd op nepgras op het programma. Dan is SC Cambuur in Leeuwarden de tegenstander. FC Twente traint in aanloop naar deze wedstrijd zelfs op kunstgras om alvast te wennen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties