FC Twente Nieuws

Kunstgras ontrainbaar: "Het is compleet anders voetballen"

Kunstgras ontrainbaar: "Het is compleet anders voetballen"

FC Twente ging zondagmiddag op bezoek bij sc Cambuur. Om 14:30 uur werd er in het Cambuur Stadion afgetrapt. In een wedstrijd zonder echte kansen wisten de Tukker uiteindelijk te winnen. Door die overwinning is het gat met de tweede plek nu nog maar twee punten.

“Het was echt een heetgebakerd potje. Je weet dat ze vanaf minuut één gaat stormen. We hadden daar in het begin wel moeite mee, dan moet je van jezelf hetzelfde vragen. Aan de bal was het vandaag niet goed, maar drie punten, dat is wel lekker hoor”, aldus Vlap met een brede glimlach voor de camera van ESPN. Diezelfde Vlap is geen fan van kunstgras.

“Ik vind het persoonlijk compleet anders voetballen. Ballen die je erachter legt, glijden allemaal door. Soms krijg je een bal ingespeeld, die opeens heel veel snelheid krijgt.” De Tukkers hebben hier nog wel op proberen te trainen. “Elk kunstgrasveld is anders. Wij hebben wel trainingen afgewerkt op kunstgras, maar dit was weer een compleet ander kunstgrasveld.”

FC Twente kwam beter in de wedstrijd toen Steijn op ‘tien’ speelde en Vlap als controlerende middenvelder. “Ik ging op ‘acht’ spelen en toen kreeg Sem (Steijn, red.) nog drie goede mogelijkheden. Die gaan er niet in, nog een bal op de paal van Daan (Rots, red.). Dat is zonde, maar we staan met de drie punten, heerlijk!”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties