FC Twente Nieuws

Kwakman krijgt geen vat op wisselvallig FC Twente: "Lastig te analyseren"

Kwakman krijgt geen vat op wisselvallig FC Twente: "Lastig te analyseren"

In de interlandbreak kan de balans bij FC Twente opgemaakt worden. In het programma Voetbalpraat van ESPN is die taak besteed aan Kees Kwakman en Christian Willaert. De twee buigen zich over de Enschedese ploeg en Kwakman komt met een voorspelling op de proppen.

"Het valt me op dat FC Twente vorig jaar natuurlijk ook heel goed begon en toen was iedereen ook heel lovend", begint Willaert. "Toen Cerny wegviel zou het daar allemaal aan liggen. Het pressievoetbal wat ze speelde was iets waar ze veel succes mee boekte."Dat laatste hebben de meeste tegenstanders onderhand echter wel door.

"Dan wordt het lastiger en dan zie je ook dat die pressie al niet meer zo goed is als hij was, dat blijkt ook uit de data. Dus dan ga je op een gegeven moment kijken wat er overblijft om kansen te creëren en dat is in sommige wedstrijden wel magerder geweest dan vorig seizoen."

Kwakman geeft aan dat hij het moeilijk vindt om de Tukkers in beeld te brengen. "Soms is een elftal best lastig om te analyseren en dat heb je bij FC Twente ook een weleens. Tegen PSV waren ze in de eerste helft écht heel goed: driehoekjes, positiespel en Smal was aan de bal natuurlijk ontzettend goed. Maar dan heb je ook wel weer wedstrijden waarin het niet om aan te zien is."

Toch lijkt de analist in ieder geval onder de indruk van de breedte van de selectie. "Qua breedte hebben ze in het midden Sadílek, Zerrouki en Brama. Op de linksbackpositie heb je Smal én Oosterwolde. Pleguezuelo speelt gewoon bijna niet. Ik denk dat ze op plek acht eindigen, net aan de play-offs. Ik denk dat dat wel realistisch is", besluit Kwakman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties