FC Twente Nieuws

Lachende Brama verbaast zichzelf met eigen verstandigheid

Lachende Brama verbaast zichzelf met eigen verstandigheid

Wout Brama verlengde deze zomer zijn contract bij FC Twente. De routinier had vorig seizoen veelal last van blessures, maar begon fit aan het seizoen en trainde gewoon mee. Het ging echter toch weer fout voor Brama. Hij raakte geblesseerd aan zijn lies en lag er een tijdje uit. Nu kan de middenvelder weer meespelen, al worden zijn speelminuten heel rustig opgebouwd.

Brama heeft geen idee hoevaak hij dit seizoen gaat spelen. "Zo vaak mogelijk. Ik doe er alles aan om zo fit mogelijk aan de aftrap te verschijnen. Dan moet de natuur zijn werk doen. Soms werkt dat wel mee, soms niet", vertelt hij tegenover 1Twente.

Brama begon fit aan het seizoen, maar raakte al snel weer geblesseerd. "Dat is altijd balen, wanneer het ook gebeurt. Dit was gelukkig een kleine blessure, ik ben er geloof ik 3,5 week uit geweest met mijn lies. Dat is wel vervelend, de doorbloeding is dan altijd wat minder", aldus de aanvoerder van FC Twente.

"Geblesseerd zijn is niet leuk. Daarna moet je weer langzaam stapjes omhoog maken. Dat doen we nu misschien wat voorzichtiger met mij dan normaal. Daardoor duurt het wat langer dan ik eigenlijk zelf wil, want je wilt natuurlijk graag. Maar het is wat het is", zegt Brama.

Er wordt voorzichtiger aan gedaan door een maximum aan het aantal speelminuten van Brama te stellen en door goed te kijken naar de trainingsopbouw. "De trainingsopbouw verhogen we wat langzamer dan ik normaal zou doen. We zijn er wat voorzichtiger mee, dat begrijp ik heel goed. Soms is dat wat moeilijker, maar ik kom op een leeftijd dat ik soms wat verstandiger ga worden", vertelt een lachende Brama.

Brama verbaast hier zichzelf mee. "Normaalgesproken denk ik als ik fit ben: ik ben toch fit, kom op, gaan met die banaan. De ervaring heeft me wel geleerd dat dat niet altijd het verstandigst is."

De interviewster van 1Twente heeft wat meegekregen over een pouletje bij de spelers van FC Twente over hoevaak Brama gaat spelen. Hoe zit dit precies? "Ik moet zeggen dat ik zelf ook een beetje verbaasd was", aldus de ervaren middenvelder. "Het was een beetje een geintje, volgens mij is het niet eens serieus opgenomen. Ik stond voor de camera, dus ik dacht, ik speel een beetje mee. Volgens mij valt het reuze mee serieus deze poule is, want ik moet zeggen dat ik zelf niet zo goed op de hoogte ben." Het is dus niet zo dat er een lijst in het spelershome hangt met hoeveel minuten Brama gaat maken. "Dan zou ik hem ook echt weghalen. Dat gaat niet gebeuren", besluit Brama.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties