FC Twente Nieuws

Laukart legde lucratieve aanbieding Chelsea naast zich neer

Laukart legde lucratieve aanbieding Chelsea naast zich neer

Vandaag maakte FC Twente de komst van Borussia Dortmund middenvelder Alexander Laukart officieel bekend aan de buitenwereld. De 18-jarige middenvelder komt transfervrij over van de Duitse topclub waar hij afgelopen seizoen uitkwam voor het onder 19 elftal. De jonge Duitser kan op meerdere posities uit de voeten, maar zijn voorkeur gaat uit naar de positie van aanvallende middenvelder.

Technisch directeur Jan van Halst laat op de clubwebsite weten blij te zijn met de komst Laukart die is gehaald voor het eerste elftal. “We zijn blij dat we een talentvolle speler als Alexander aan FC Twente hebben weten te binden. We hebben hem meerdere keren aan het werk gezien bij Dortmund onder 19, waarmee hij dit jaar kampioen is geworden en ook in de UEFA Youth League uitkwam. Alexander is een linksbenige speler met overzicht, die op meerdere posities op het middenveld uit de voeten kan. Hij krijgt bij FC Twente de kans om op Eredivisie-niveau te laten zien wat hij kan.”[google]

Laukart begon als jeugdspeler bij FC Sankt Pauli uit Hamburg. Tussentijds maakte hij een uitstapje naar VfL Wolfsburg waar hij zich in de kijker speelde van de Engelse grootmacht Chelsea FC. De destijds dertienjarige Laukart maakte een dapper besluit en besloot het lucratieve aanbod uit Londen naast zich neer te leggen en terug te keren naar FC Sankt Pauli. Medio 2014 maakte hij de overstap naar de Duitse topclub Borussia Dortmund waar zijn contract deze zomer afloopt. Vanmiddag koos de linkspoot ervoor om zijn carrière te vervolgen in Nederland bij FC Twente en tekende een contract voor drie seizoenen.

Foto: FC Twente Media

LIKE onze nieuwe Facebook pagina

Zoals jullie zeer waarschijnlijk al hebben gemerkt is onze Facebook pagina al enige tijd niet meer te bereiken. Om jullie toch te voorzien van het laatste nieuws hebben we een nieuwe (tijdelijke) Facebook pagina aangemaakt met de naam 'FC Twente Insite'. We zouden het zeer op prijs stellen als jullie ons zouden willen helpen onze volgers terug te krijgen. Dit kan door onze nieuwe pagina te LIKEN en te DELEN op je tijdlijn. Alvast onze dank!
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties