FC Twente Nieuws

Limnios krijgt nieuwe kans bij 1. FC Köln: "Hij behoort tot onze plannen"

Limnios krijgt nieuwe kans bij 1. FC Köln: "Hij behoort tot onze plannen"

Afgelopen seizoen werd linksbuiten Dimitris Limnios door FC Twente gehuurd van 1. FC Köln. Aan het einde van het seizoen kwam de Griek in vorm. In totaal scoorde hij acht goals en gaf hij twee assists in 33 eredivisiewedstrijden. FC Twente wilde hem graag behouden, maar door een zware knieblessure kon dit niet doorgaan.

Het herstel van de knieblessure loopt tot nu toe volgens plan, zegt sportdirecteur Christian Keller van 1. FC Köln. "Limnios is in Griekenland en is in contact met ons over het voltooien van het eerste deel van zijn herstel. Het herstel loopt volgens plan", zegt Keller tegenover Express.

1. FC Köln stond afgelopen zomer niet onwelwillend tegenover een nieuwe uitleen van Limnios. Nu is de situatie echter anders. "We moeten bekijken hoe Dimi uit de blessure komt. Feit is dat de uitleen was goed voor hem. Hij heeft het goed gedaan in Enschede en door zijn prestaties speelt hij weer in het nationale elftal. Voor zijn blessure was hij bij wedstrijden vaak een van de beste spelers. Het was dan ook heel ongelukkig voor hem. Hij heeft een contract hier en behoort tot onze plannen", aldus de sportdirecteur van de Duitse club.

Keller verwacht Limnios richting het einde van het seizoen weer terug. Hij lijkt dus toch nog een nieuwe kans te krijgen bij Köln. Hier leek het afgelopen zomer nog niet echt op. FC Twente wilde hem toen opnieuw lenen. Door de blessure kon dit echter niet doorgaan, al is het verre van zeker dat de clubs er anders wel uitgekomen waren.

Limnios heeft nog een contract tot 2024 in Keulen. De Braziliaanse Griek heeft momenteel een marktwaarde van twee miljoen euro volgens Transfermarkt. Hij komt in de plannen van 1. FC Köln voor, waardoor het niet waarschijnlijk lijkt dat FC Twente hem deze zomer zou kunnen inlijven, mochten de Tukkers dat alsnog willen doen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties