FC Twente Nieuws

Looms teleurgesteld in 'naïef' Onder21: "Ik ben er doodziek van"

Looms teleurgesteld in 'naïef' Onder21: "Ik ben er doodziek van"

Na de uitstekende 3-0 uitoverwinning op sc Heerenveen, moest FC Twente/Heracles Onder21 zaterdagmiddag op bezoek bij ADO Den Haag. Helaas bleef de tweede overwinning op rij uit. De ploeg van Mark Looms en Nicky Kuiper verloor met 3-1. Het enige Twentse doelpunt kwam op naam van Markelo die ook vorige week al scoorde en een assist leverde.

“We begonnen niet goed aan de wedstrijd", zo vertelt een teleurgestelde Looms op de website van de Academie. "Tegenover ons stond een agressief, vooruit verdedigend ADO Den Haag. Maar ondanks dat we de gehele eerste twintig minuten onder druk stonden, bleven we naïef opbouwen. We waren niet bij de les en brachten niet dezelfde strijd en passie als ADO Den Haag. Dan loop je al snel achter de feiten aan."

"We wisten van de wedstrijd eerder dit seizoen dat ADO een fysiek sterke ploeg heeft. Als we zaterdag resultaat wilden halen, moesten we écht goed zijn en daarin mee kunnen. Dan moesten we goed voetballen om onder de druk uit te komen. Maar we stonden niet ‘aan’, toen de wedstrijd begon. We hebben de eerste twintig minuten niet voldoende strijd op de mat gelegd."

Doodziek

"Ik ben er doodziek van", zo vervolgt de trainer zijn relaas. "We waren aan het einde van de eerste helft en het begin van de tweede helft de betere ploeg. De tweede helft domineerden we zelfs op de helft van ADO Den Haag. Maar we moesten tegen een achterstand vechten. En dat terwijl we weten dat we moeilijk scoren. We kregen nog enkele goede kansen. Maar we misten de finesse door te drukken in de eindfase van ons spel."

Ranglijst

Door de nederlaag blijft Onder21 onderaan bungelen op de ranglijst. De ploeg staat één na laatste met zeven punten uit acht wedstrijden. Alleen sc Heerenveen doet het slechter met drie punten uit acht wedstrijden. Almere City FC is momenteel koploper met 18 punten uit acht wedstrijden. FC Groningen heeft ook 18 punten, maar heeft een minder doelsaldo.

Opstelling FC Twente/Heracles Academie Onder21

Jansink, Olde Keizer, Tomas da Silva (67′ Marsman) Bruns, Eustatia (79′ Stacie), Agca (79′ Dyulgerov), Staring, Wehmeyer (40′ Markelo), Bostdorp, Roossien, Markelo

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties