FC Twente Nieuws

'Loopwonder' Kjolo geniet: "Dat vind ik gewoon leuk"

'Loopwonder' Kjolo geniet: "Dat vind ik gewoon leuk"

Mathias Kjolo stond bij afwezigheid van Michal Sadílek in de basis tegen Excelsior en PSV. De verwachtingen waren niet hooggespannen voor de jonge Noorse middenvelder, maar Kjolo speelde puike partijen. Vooral voor zijn wedstrijd tegen PSV werd hij veel geroemd voor zijn prestaties op het middenveld van FC Twente.

Een grote kwaliteit van Kjolo is loopvermogen. "Ik vind het gewoon leuk om te lopen", vertelt Kjolo bij 1Twente. "Ik loop veel, maar ik moet ook slim denken waar ik ga lopen. Ik moet niet lopen om alleen maar te lopen. Ik moet slim lopen en doen wat ik denk dat het beste voor het team is."

Door zijn loopvermogen is de positie die hij tegen PSV beklad, die van centrale middenvelder, ook zijn favoriete positie. "Ik zie mezelf spelen op de positie waar ik nu heb gespeeld. Een beetje box-to-box, dat ik mee kan doen in het aanvallen en verdedigen. Dat vind ik leuk", aldus de Noorse middenvelder.

Sadílek komt pas in oktober terug en Kjolo doet het goed, dus zal de 21-jarige middenvelder naar waarschijnlijkheid in de basis blijven staan voor de ontmoeting met AZ Alkmaar. Zondag om 16:45 speelt FC Twente de belangrijke uitwedstrijd tegen AZ. Het duel is live te zien op ESPN 2.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties