FC Twente Nieuws

Lukkien baalt nog altijd van de 'onterechte' 2-0 en komt met een oplossing

Lukkien baalt nog altijd van de 'onterechte' 2-0 en komt met een oplossing

Dick Lukkien was na afloop van de verloren wedstrijd tegen FC Twente niet te spreken over de arbitrage. Volgens de oefenmeester had de 2-0 af moeten worden gekeurd omdat in aanloop naar de goal Slagveer naar de grond werd gebracht. Lukkien denkt een oplossing te hebben gevonden om de vele discussies een halt toe te roepen.

"Elk weekend kan je wel 15 tot 20 momenten benoemen. Ook bij ons vrijdag wordt een overtreding op Luciano Slagveer, vlak voor de 2-0 niet bestraft. Je kunt er niet omheen dat dat een overtreding is. Dat de scheidsrechter het niet ziet, wil je liever niet.. maar er zit ook nog een VAR die het moment in de herhaling kan zien."

"En dan zullen er vast mensen zijn die zeggen dat ik dit als excuus gebruik voor de nederlaag of de goal. Maar dat is niet zo. Ik ben heel kritisch op mezelf en op mijn spelers. Maar dat mag ik ook zijn op de scheidsrechters en de VAR en dát mag ik, denk ik, ook best benoemen."

[google]

Voor de oplossing wijst hij naar regelgeving bij hockey. "Ik kijk met genoegen naar het hockeyen, waar elk team challenges heeft. Dat kan ook in het voetbal. Geef elk team per helft één of twee challenges. Heb je gelijk, dan hou je hem. Heb je dat niet, dan ben je een challenge kwijt", besluit de trainer in gesprek met RTV Drenthe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties