FC Twente Nieuws

Maher zorgt voor onbegrip bij Van Hooijdonk: "Misschien zeg je wel iets heel cruciaals"

Maher zorgt voor onbegrip bij Van Hooijdonk: "Misschien zeg je wel iets heel cruciaals"

FC Twente kwam in de derby tegen Heracles op voorsprong, maar wist deze niet lang vast te houden. Slechts 7 minuten na de openingstreffer was het Kuwas met een slimme bal op de ongedekte Petersen die voor de 1-1 zorgde. De 2-1 viel niet veel later en kwam op naam van FC Twente middenvelder Adam Maher. De manier waarop dit gebeurde leidde tot irritatie bij Pierre van Hooijdonk. Volgens de analist van Studio Voetbal stond Drommel verkeerd en had Maher de bal gewoon simpel weg moeten koppen.

[google]Opvallend bij de corner was dat FC Twente met elf man in het doelgebied stond en Heracles met slechts zes man. "FC Twente hanteerde zoneverdediging en Propper stond vrij. En let dan ook even op de positie van Drommel. Die staat gewoon naast de eerste paal en maakt de goal alleen maar groter. Dan wist Maher niet dat er een lat op de twee palen ligt. Die moet 'm gewoon verlengen en via de tweede paal eruit koppen."

"Je kopt die bal toch niet omhoog", vervolgt Van Hooijdonk z'n relaas. "Dan laat je 'm toch via de zijkant van je hoofd terug het veld in glijden? Dat lijkt me niet zo moeilijk hoor." Egberts haakt in. "Dat was je vak ook." Van Hooijdonk: "Dat is ook zijn vak hoor. Maar misschien zeg je wel iets heel cruciaals. Als je bij de palen gaat staan en denkt: 'Wat doe ik hier eigenlijk? Maarja de trainer zet mij hier neer'. Dan sta je daar zoals Maher daar stond."
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties