FC Twente Nieuws

'Manchester City' tegen 'Chelsea' in Enschede: "Creatief zijn"

'Manchester City' tegen 'Chelsea' in Enschede: "Creatief zijn"

FC Twente huurt momenteel drie spelers van Manchester City, namelijk Enes Ünal, Yaw Yeboah en Bersant Celina. De nieuwkomers doen het uitstekend in het rode shirt van de club in Enschede en de huurovereenkomst betaald zich daarom nu al uit. Er wordt door sommige supporters nog vaak vol afschuw gereageerd op clubs die veel spelers huren, maar het is echter gewoon de nieuwe realiteit.

Het Nederlandse voetbal gaat hard achteruit en er worden steeds meer spelers gehuurd. FC Twente moet wel, gezien de huidige financiën. Enes Ünal, Yaw Yeboah en Bersant Celina worden dit seizoen gehuurd van Manchester City en spelen voortreffelijk voetbal. Bovendien haalde de club in Enschede met Ünal een nieuwe topscorer binnen.

[google] Vitesse huurt vooral spelers van Chelsea en er kan daarom ook wel gesteld worden dat het duel van vanmiddag zal gaan tussen een afvaardiging van Manchester City tegen Chelsea. "Je kunt in Nederland geen 18-jarig talent meer halen. Als dat talent niet in jouw jeugdopleiding voorkomt, dan moet je te biecht bij de grote clubs. We hebben ook met Juventus gesproken en met Real Madrid. Het is nu toevallig dat er drie spelers van Manchester City zijn." vertelt Ted van Leeuwen in gesprek met de NOS.

De resultaten die FC Twente behaalt dankzij de huurlingen zijn niet misselijk en helpen de club enorm. "FC Twente wil zo snel mogelijk terug naar het oorspronkelijke DNA van deze volksclub. Mensen in Twente en daarbuiten moeten trots kunnen zijn op de club." vervolgt Van Leeuwen, die ook ziet dat de jeugdopleiding nog niet het gewenste resultaat bied. "Je moet zorgen dat je zelf een paar kroonjuwelen hebt in de opleiding. Die worden vanzelf beter als ze met andere grote talenten samenspelen. Maar als die er niet zijn, dan moet je creatief zijn." besluit hij.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties