FC Twente Nieuws

Manchester United aast op nieuw samenwerkingsverband

Manchester United aast op nieuw samenwerkingsverband

Manchester United onderzoekt momenteel de opties om een samenwerkingsverband aan te gaan met een buitenlandse club om talenten naartoe te sturen, dat meldt het Engelse Mirror. Hierbij behoort de Nederlandse Eredivisie tot een van de mogelijkheden.

De Engelse topclub is op zoek naar een kleinere club in Europa om jonge talenten, die net niet in aanmerking komen voor het eerste elftal, te stallen. De focus ligt hierbij vooral op kleinere clubs in België, Frankrijk en Nederland. Deze landen zijn topkandidaten omdat ze bekend staan om de goede kwaliteit van hun jeugdopleidingen. Ook Portugal, het geboorteland van Manchester United-trainer José Mourinho is een potentiële kandidaat.

[google]Het is de bedoeling dat het samenwerkingsverband van The Red Devils gaat lijken op het samenwerkingsverband dat Chelsea en Vitesse hebben sinds 2010. Momenteel huurt FC Twente veel spelers van Manchester City, maar die samenwerking is niet gegoten in een contract.

In het verleden werkte FC Twente al eens samen met Manchester United. De samenwerking werd medio 2011 beklonken, maar was weinig succesvol. Het was namelijk de bedoeling dat spelers uit Zuid-Amerika die gescout werden door de topclub gestald werden bij de Tukkers. Dit leverde slechts één speler op. De Braziliaan Gladstony kwam in het seizoen 2011/2012 over van Desportivo Brasil, maar dit was allesbehalve een succes. Volgens toenmalig technisch manager Cees Lok was de samenwerking 'doodgebloed'.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties