FC Twente Nieuws

Marktwaarde eredivisieclubs: FC Twente vindt zichzelf terug in de middenmoot

Marktwaarde eredivisieclubs: FC Twente vindt zichzelf terug in de middenmoot

De transferwindow in Nederland is alweer iets meer dan een maand gesloten. FC Twente haalde in de transferperiode dertien nieuwe spelers naar Enschede. De meeste hiervan werden gehuurd of maakten transfervrij de overstap. De enige speler waarvoor FC Twente een afkoopsom heeft betaald is Tom Boere. kijkend naar de marktwaarde van alle eredivisieclubs, staat FC Twente met de huidige selectie op de negende plaats. Hierbij is uitgegaan van de gegevens van de statistiekensite Transfermarkt.

De 27-koppige selectie van René Hake vertegenwoordigt een totale waarde van 19,5 miljoen euro. Hiervan is de gemiddelde waarde van een speler in de selectie 722 duizend euro. De spelers die deze zomer zijn gehuurd Thomas Lam, Christian Cuevas, Adnane Tighadouini, Luciano Slagveer, Nikola Gjorgev komen samen op een waarde van 4,7 miljoen euro. Isaac Buckley-Ricketts is ook gehuurd, maar daar is geen waarde voor vastgesteld. De totaalwaarde van de selectie exclusief huurspelers komt hiermee op 14,8 miljoen euro.

De spelers met de laagste marktwaarde bij FC Twente zijn op dit moment Nick Hengelman en Richard Jensen. Zij zijn beiden op een waarde geschat van 75 duizend euro. De speler met de hoogste waarde is Oussama Assaidi met een marktwaarde van 2 miljoen euro. Tweede staat Hidde ter Avest met een waarde van 1,75 miljoen euro. De derde plek wordt gedeeld door Danny Holla en Thomas Lam. Beide spelers vertegenwoordigen een waarde van 1,25 miljoen euro.

Ajax voert de lijst aan met hoogste marktwaarde. De Amsterdammers hebben een totale marktwaarde van 106,98 miljoen euro. De selectie van trainer Marcel Keizer telt 28 spelers met als waardevolste speler, voormalig FC Twente speler Hakim Ziyech. De aanvallende middenvelder heeft een marktwaarde van 15 miljoen euro. Toch staat de club met de hoogste marktwaarde niet bovenaan de eredivisie. Ajax is momenteel terug te vinden op slechts de zesde plaats.[google]

De grootste verrassing van dit seizoen is VVV. De ploeg is terug te vinden op de zevende plek, slechts één plek onder de Amsterdammers. Dit terwijl de Venlonaren de laagste marktwaarde hebben van alle eredivisieclubs. De club uit Venlo heeft een selectie van 29 spelers die goed zijn voor maar 8,38 miljoen euro. De meest waardevolle speler is Lennart Thy die goed is voor een waarde van 750 duizend euro. De gemiddelde speler van VVV Venlo is op dit moment 289 duizend euro waard.

FC Twente staat op dit moment op de 15e plek in de eredivisie. De club uit Enschede wist na zeven duels zes punten binnen te slepen. Volgende week zondag 15 oktober gaat FC Twente op bezoek bij Willem II. De selectie uit Tilburg heeft een huidige marktwaarde van 13,1 miljoen euro.

[ligatus]

Marktwaarde eredivisieclubs: FC Twente vindt zichzelf terug in de middenmoot

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties