FC Twente Nieuws

Martina overspeelde zijn hand in zoektocht: "Ik heb veel kansen laten lopen"

Martina overspeelde zijn hand in zoektocht: "Ik heb veel kansen laten lopen"

Oud-FC Twente verdediger Cuco Martina is na zijn vertrek bij Everton in de zomer van 2020 ruim een jaar transfervrij geweest. Vorige maand kon de 32-jarige Curaçaoënaar op proef aansluiten bij Go Ahead Eagles. Het leverde hem een contract op bij de ploeg van Kees van Wonderen. Komende zondag treft Martina met de Eagles zijn oude club FC Twente.

Afgelopen weekend maakte de verdediger al zijn debuut voor de Deventenaren: eindelijk weer minuten binnen de lijnen. "Ik heb eerder tegenslagen gekend, maar dit was een van de zwaarste periodes in mijn carrière. Wat er ook gebeurt, Go Ahead ben ik voor altijd dankbaar", vertelt hij in gesprek met De Stentor.

In die zware periode vond Martina maar geen club, terwijl je zou zeggen dat een oud-speler van Feyenoord, FC Twente, Everton FC en Southampton FC toch wel ergens aan de bak zou moeten kunnen komen. Overspeelde de routinier in de afgelopen tijd zijn hand? "Zo kun je het zeggen ja", erkent de oud-Feyenoorder.

Kansen laten lopen

"Ik heb veel kansen laten lopen. Als je in de Premier League hebt gespeeld, dan wacht je op wat moois. Er waren wel clubs, maar voor mijn gevoel niet de ideale. Ik kon naar China met Giovanni van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel, maar corona stak daar een stokje voor. Uiteindelijk stond ik met lege handen", blikt Martina terug.

In de tijd dat hij geen club kon vinden, moest de rechtsback die ook als centrale verdediger uit de voeten kan zichzelf fit houden. "Maandenlang alleen trainen was zwaar. Ik snapte ook niet dat er geen club kwam. Mensen kennen mijn kwaliteiten toch? Die zijn niet opeens weg", besluit Martina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties