FC Twente Nieuws

McClaren gaat aan de slag bij hekkensluiter Engelse Championship

McClaren gaat aan de slag bij hekkensluiter Engelse Championship

Steve McClaren heeft eindelijk weer een nieuwe baan gevonden. De kampioenstrainer van FC Twente gaat voor de vijfde keer aan de slag bij Derby County, de club die onlangs Phillip Cocu op straat zette vanwege teleurstellende resultaten. De ploeg is momenteel de hekkensluiter van de Championship, het tweede niveau van Engeland.

McClaren is aangesteld als adviseur van het huidige bestuur en wordt daarnaast de nieuwe technisch directeur van de club. Dit een een tijdelijke functie tot de club een geschikte kandidaat heeft gevonden om het stokje over te nemen.

"We zijn blij met Steve's hulp en steun in deze kritieke tijd. Zijn kennis, ervaring en academische kwalificaties zullen van onschatbare waarde zijn voor ons. Ik weet zeker dat hij een grote bijdrage zal leveren", aldus directeur Stephen Pearce op de website van Derby County.

McClaren en Derby County werkten in het verleden al vier keer samen. Tussen 1985 en 1988 was hij actief als speler. Van 1996 tot 1998 was hij assistent-trainer en daarna twee keer was hij hooftrainer. Van 2013 tot 2015 en van 2016 tot 2017. Zijn hoogtepunt beleefde hij bij FC Twente door in 2010 kampioen te worden.


[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties