FC Twente Nieuws

Mededegradant FC Twente in financiële nood: club pleit voor verlaging stadionhuur

Mededegradant FC Twente in financiële nood: club pleit voor verlaging stadionhuur

FC Twente werd onlangs door de gemeente Enschede en investeerdersgroep behoed voor een dreigend faillissement. De club uit Enschede is overigens niet de enige die na de degradatie uit de eredivisie te kampen heeft met financiële problemen. Mededegradant Roda JC moet nu alle zeilen bijzetten om de club draaiende te houden.

De Limburgse club wil de broekriem aanhalen door het verlagen van de huur van het stadion. Roda JC hoest momenteel acht ton per jaar op om het Parkstad Limburg Stadion te mogen gebruiken. "Dat is gewoon niet op te brengen", vertelt Carel Bouckaert, woordvoerder van een groep ondernemers die de aandelen van Roda-eigenaar Frits Schrouff beheert, tegenover De Limburger. "We gaan op 10 september ons verhaal doen in de gemeenteraad. Daar zullen we ze aangeven dat ze geen keuze hebben. Ik wil wel eens zien wie hier de stekker uit gaat trekken. Dat zal de gemeente in ieder geval niet zijn."

Wethouder financiën Bert Bejas weet niets van de uitspraken van Bouckaert. "We hebben laatst een kennismakingsgesprek gehad en toen is afgesproken dat ze op 10 september aan de Kerkraadse politiek komen mededelen hoe de vlag er bij Roda JC bijhangt", laat hij weten. "Dat is de enige afspraak die er nu ligt. Ik ben zeer verrast door deze uitspraken."

[google]

De stadionhuur werd een paar jaar eerder verlaagd van 1,1 miljoen naar 800.000 euro per jaar. "Hoe Roda het regelt, zal mij een worst wezen", reageert John Roland, fractievoorzitter van één van de oppositiepartijen. "De heren kunnen wel wat mededelen, maar wij gaan in ieder geval niet akkoord", aldus Roland.

Foto: Orange Pictures

Sluit je aan bij Pure Energie en krijg een FC Twente shirt kado!
Onze hoofdsponsor Pure Energie heeft een mega actie voor alle supporters van FC Twente. Nieuwe klanten krijgen een gratis FC Twente shirt én een kadobon t.w.v. maximaal €200 euro! Klik op de banner voor meer informatie!

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties