FC Twente Nieuws

Menig niet verrast: "We weten dat we veel kwaliteit hebben"

Menig niet verrast: "We weten dat we veel kwaliteit hebben"

FC Twente won zaterdag met 2-4 van ADO Den Haag en klimt daarmee voorlopig naar de derde plaats. Queensy Menig was belangrijk voor de Tukkers met de openingstreffer. De 25-jarige aanvaller ziet zijn team goed presteren, maar is niet helemaal verrast over de huidige vorm van de ploeg.

"We hebben veel vertrouwen, we zitten er lekker in als team", aldus Menig na afloop voor de camera van Fox Sports. "Ook de wisselspelers hebben het vertrouwen. Thijs (Van Leeuwen - red.) valt in en maakt een belangrijke goal. We hebben het hele team nodig."

De linksbuiten is niet helemaal verrast over dat het zo goed gaat met FC Twente. "Ik ga niet zeggen dat ik van te voren had verwacht dat we nu derde zouden staan, maar we weten dat we veel kwaliteit en individuele klasse hebben. Het moet er dan natuurlijk wel nog uit komen", zegt Menig.

De 25-jarige aanvaller had al vroeg in de wedstrijd de kans om de Tukkers in een vroege fase van de wedstrijd op voorsprong te zetten, maar trof de paal. "Ik had hem graag gemaakt", zegt Menig over de vroege mogelijkheid. "In eerste instantie wilde ik iemand wegsteken, maar ik werd niet aangevallen en besloot zelf te schieten." Later wist hij alsnog tot scoren te komen. "Drie keer is scheepsrecht", lacht de aanvaller.

Menig is blij met hoe het momenteel gaat. "Ik speel veel en dat is belangrijk als voetballer. Ik heb jaren gekend waar ik amper tot spelen toe kwam. Ik moet spelen en vertrouwen hebben." Toch vindt de linksbuiten dat er nog verbetering in zit. "Mijn rendement moet omhoog", beseft de aanvaller. "Ik praat daar ook veel over met de coach. We forceren niks maar we weten dat goals en assists belangrijk zijn voor een aanvaller", besluit Menig.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties