FC Twente Nieuws

Middenvelder keert terug bij FC Twente na contractontbinding AS Livorno

Middenvelder keert terug bij FC Twente na contractontbinding AS Livorno

Voormalig FC Twente-middenvelder Brem Soumaoro is voorlopig even terug op het oude nest. De verdedigende middenvelder is aangesloten bij de selectie van Jong FC Twente nadat zijn contract recentelijk werd ontbonden bij het Italiaanse AS Livorno.

De 22-jarige Soumaoro werd op 8 augustus 1996 geboren in Nzérékoré, de grootste stad van Guinee. Hij groeide vervolgens op in Enschede waar hij aansloot bij Sparta Enschede. In 2007 maakte hij de stap naar de voetbalacademie van FC Twente waar hij tien jaar de clubkleuren verdedigde. In 2017 maakte hij transfervrij de overstap naar Go Ahead Eagles. Dit werd geen succes want na een jaar werd zijn nog één jaar doorlopende contract ontbonden.

[google]

Medio 2018 kreeg hij de kans om aan de slag te gaan bij het Italiaanse Livorno dat uitkomt in de Serie B, het tweede niveau van Italië. Het werd een teleurstelling want de middenvelder kwam tot slechts 62 officiële minuten voor het eerste elftal.

Vorige week besloten beide partijen dat het beter was om afscheid van elkaar te nemen. Het nog twee jaar doorlopende contract werd ontbonden waardoor Soumaoro weer transfervrij is. Tot hij een nieuwe club heeft gevonden mag hij bij FC Twente zijn conditie op peil houden.

Foto: Twente Insite

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties