FC Twente Nieuws

Middenvelder over vertrek bij FC Twente: "Werd genegeerd"

Middenvelder over vertrek bij FC Twente: "Werd genegeerd"

In 2013 haalde FC Twente één van de grootste talenten van Zuid Afrika naar Enschede. Middenvelder Nana Ntuli kreeg een megacontract van vijf jaar aangeboden met een salaris van 300.000 euro per jaar, maar een succes werd het niet. Ntuli speelde geen minuut in het eerste van FC Twente en in januari 2016 besloten beide partijen om het contract te ontbinden. Vandaag blikt Ntuli terug om zijn periode bij FC Twente.

"Wat daar allemaal gebeurd is. In mij eerste seizoen bij Jong FC Twente had ik een goede start en speelde ik bijna alle wedstrijden. De coach (Jan Zoutman, red.) had vertrouwen in me en me wilde begeleiden naar het eerste elftal. Het is als Zuid Afrikaan natuurlijk altijd lastig om door te breken, maar mijn naam stond altijd op de lijst. Toen kwam er een trainerswissel en alles veranderde binnen het team."[google]

Ntuli hoopte alsnog de stap naar het eerste te kunnen maken toen de club noodgedwongen spelers moest verkopen en er weinig geld was voor versterkingen. Dit gebeurde niet. "Je kan niet ergens blijven waar je wordt genegeerd en stilstaat in je ontwikkeling. In het voetbal telt ieder jaar. Als je moet spelen met de kleine jongens, die toen ik hier kwam nog speelden voor FC Twente onder 9 jaar, dan groei je niet meer. Er was geen uitdaging meer voor mij."

Toch heeft het ontbinden van zijn contract ook weinig goeds opgeleverd. Ntuli was anderhalf jaar clubloos en tekende onlangs een verbintenis bij Free State Stars dat uitkomt op het hoogste Zuid Afrikaanse niveau. Via Free State hoopt hij in de toekomst weer de overstap te kunnen maken naar Europa.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties