FC Twente Nieuws

Misidjan en Tzolis profiteren niet van basisplaatsen, maar vallen uitstekend in

Misidjan en Tzolis profiteren niet van basisplaatsen, maar vallen uitstekend in

Er is bij FC Twente dit seizoen wat opvallends aan de hand op linksbuiten. Christos Tzolis en Virgil Misidjan gaan daar dit seizoen de concurrentiestrijd staan. Geen van de twee lijkt heel erg te profiteren van een kans in de basis, want degene die invalt doet het dit seizoen vaak beter dan degene die in de basis staat.

"Dat is wel bijzonder, hè?", vertelt clubwatcher Leon ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Als Misidjan speelt valt hij tegen, komt Tzolis erin en scoort hij twee goals. Nu was het andersom en viel Misidjan heel gedreven in en bond hij zijn verdediger. AZ moest terug en dat kwam voor een groot deel bij hem vandaan aan de linkerkant."

Het is echter niet altijd raak met de invallers. In de uitwedstrijd tegen FC Volendam viel Misidjan dramatisch in. "Tegen FC Volendam lag hij ongeveer om de seconde op de grond te kermen en naar de scheidsrechter te kijken. Nu verdedigde hij een keer mee en haalt hij er een gevaarlijke angel uit bij AZ door mee te verdedigen", aldus de clubwatcher.

Ten Voorde denkt dat Misidjan momenteel beter op Smal is ingespeeld dan concurrent. Dit zou een voordeel zijn voor Misidjan ten opzichte van de Griek. "Ik heb het gevoel dat die beter zijn ingespeeld op elkaar. Nu stond Smal het laatste kwartier alleen maar linksbuiten en heb ik hem niet meer achter gezien. Tzolis is onberekenbaar. Dat is Misidjan ook wel, maar ik denk dat Smal bij hem minder het idee heeft wat hij gaat doen", besluit Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties