FC Twente Nieuws

Misidjan hoopt snel op officieel basisdebuut: "Daarvoor ben ik naar Twente gekomen"

Misidjan hoopt snel op officieel basisdebuut: "Daarvoor ben ik naar Twente gekomen"

Virgil Misidjan is weer hersteld van zijn in de voorbereiding opgelopen blessure. De buitenspeler moest de start van het seizoen missen, maar kwam de afgelopen wedstrijden aan zijn eerste minuten bij FC Twente. In het oefenduel tegen Cercle Brugge maakte hij donderdag bijna de gehele wedstrijd vol.

Misidjan kwam uiteindelijk tachtig minuten in actie in het met 1-0 verloren oefenduel. "Ondanks het resultaat ben ik toch blij dat ik fit van het veld ben gekomen", begint de vleugelaanvaller voor de camera van 1Twente. Zijn herstelprocedure verloopt voorlopig precies volgens plan. "Het is wel heel mooi dat we die opbouw goed hanteren en dat het lekker goed gaat."

Na een lange tijd weer bijna een hele wedstrijd spelen, gaat Misidjan niet in de koude kleren zitten. "Ja, ik voel het wel. Je merkt toch wel aan je spieren dat het een tijdje geleden is. Ik ben de laatste weken wel ingevallen, maar dat was maximaal dertig minuten. Om nu dan tachtig minuten te spelen is wel wennen, maar het is wel goed. Je hebt het nodig om weer in de basis te kunnen staan en in ieder geval kans te maken om weer te kunnen starten."

Basisplaats?

Uiteraard heeft de herstelde buitenspeler ontzettend veel zin om weer eens aan de start van een officiële wedstrijd te staan. "Nu gaan we herstellen en kijken hoe ik er maandag uit ga zien. Als maandag alles weer goed gaat, dan hoop ik wel dat ik kans maak om zondag tegen Willem II te starten."

De eerstvolgende competitiewedstrijd is uitgerekend die tegen Willem II, de oude club van de 28-jarige vleugelflitser. Vind Misidjan dat hij een basisplaats verdiend? "Als je me dat vraagt, zeg ik altijd ja. Alleen weet ik niet of dat een heel eerlijk antwoord is. Ik heb zelf aangegeven dat er misschien nog een paar procentjes bij kunnen voordat ik echt, echt fit ben."

Basisspeler worden, was wat de oud-speler van PEC Zwolle in zijn gedachten had toen hij in Enschede tekende. "Daarvoor ben ik naar Twente gekomen. Ook om het team te helpen, maar ik moet ook gewoon heel eerlijk zijn: mijn concurrenten doen het op dit moment gewoon heel goed en daar ben ik ook heel blij om, want die motiveren mij ook weer om nog harder mijn best te doen en om nog beter terug te komen. We zullen het wel zien op zondag", besluit Misidjan hoopvol.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties