FC Twente Nieuws

Misidjan in bloedvorm: Hoog rendement, panna's en veel gevaar

Misidjan in bloedvorm: Hoog rendement, panna's en veel gevaar

Virgil Misidjan werd zaterdag door ESPN uitgeroepen tot de 'KPN Man of the Match' van de wedstrijd tussen FC Twente en Vitesse. De Tukkers wonnen met 3-0, onder meer door een uitstekend doelpunt van Virgil Misidjan. Het is al de derde goal van de rappe linksbuiten in de eerste acht eredivisiewedstrijden.

"Het was een mooie goal", vertelt voormalig FC Twente-speler Karim El Ahmadi bij ESPN. "Maar ik moet wel zeggen dat hij niet goed in de wedstrijd zat. Die goal hielp hem wel. Het was wel echt een mooie goal. Dit heeft hij wel in zich. Hij is elke keer gevaarlijk. Tegen Heerenveen had hij ook al een beetje zo'n actie, vanuit die hoek, dat hij kan scoren. Het is een gevaarlijke speler, maar tegen Vitesse was vooral de eindfase niet goed."

Vorig seizoen viel Misidjan al op door zijn goede acties en dribbels, vooral bij invalbeurten. Dit seizoen weet hij naast zijn mooie spel, ook te zien in de fantastische panna die hij gaf tegen Vitesse (video onderaan het artikel), ook nog eens zijn rendement op te krikken.

In het seizoen 2021-2022 maakte Misidjan 1.131 eredivisieminuten, waarin hij drie keer scoorde en vier assists gaf. Dit is een goalcontributie elke 162 minuten. Dit seizoen was hij tot nu toe tevens drie keer trefzeker en was hij één keer goed voor een assist. Hij had hier echter slechts 348 minuten voor nodig, wat neer komt op een goal of assist elke 87 minuten. Hij wist zelfs bij elke basisplaats die hij dit seizoen kreeg in de eredivisie te scoren. Alleen het rendement van Václav Cerny is beter bij FC Twente. Hij heeft een doelpunt of assist elke 86 eredivisieminuten. Misidjan is dus niet alleen een fijne speler om naar te kijken, hij heeft dit seizoen ook nog eens een uitstekend rendement. Ook zaterdag maakte hij een mooi doelpunt, te zien in onderstaande video.

Dat hij nog niet eens zo heel lang geleden buiten de selectie werd gezet door trainer Ron Jans wegens zijn gedrag, lijkt iedereen al vergeten. Sindsdien was hij goed voor een uitstekende invalbeurt tegen AZ Alkmaar en goals tegen sc Heerenveen en Vitesse.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties