FC Twente Nieuws

Missie geslaagd! Twente-supporter vindt Ruiz en verrast hem vanwege oude gunst

Missie geslaagd! Twente-supporter vindt Ruiz en verrast hem vanwege oude gunst

Hester de Haan was de laatste weken met haar vriend op vakantie in Costa Rica. Daar wilde ze als FC Twente-supporter natuurlijk Bryan Ruiz ontmoeten. Dit wilde ze echter niet zomaar, want ze had nog een bedankje van Ruiz op zijn eigen manier tegoed. Het is haar gelukt, want ze heeft haar held gevonden!

In de tijd dat Bryan Ruiz naar FC Twente vertrok, had hij een verblijfs- en werkvergunning nodig. Hester de Haan hielp hem hier heel erg bij. De Costa Ricaan wilde De Haan bedanken voor haar goede hulp op zijn eigen manier, maar dat is nooit echt gelukt. Omdat De Haan in Costa Rica was, wilde ze Ruiz weer ontmoeten.

Dit is haar gelukt met hulp van reisgids José Aníbal Amador, zo meldt La Teja, dat haar verhaal twee weken geleden ook naar buiten bracht. Amador is via via in contact gekomen met Joseph Joseph, directeur van LD Alajuelense, de club van Bryan Ruiz. Hij heeft de ontmoeting geregeld. Deze heeft afgelopen donderdag plaatsgevonden bij de Centro de Alto Rendimiento in Turrúcares de Alajuela.

De Haan en haar vriend, Robin ter Maat, waren bijna te laat voor de ontmoeting, zo vertelt de reisgids. Gelukkig zijn ze net op tijd gekomen voordat Ruiz weer moest vertrekken. Ze heeft nog even met het clubicoon van FC Twente kunnen praten en een gesigneerd shirt van Ruiz gekregen. "Hij behandelde hen vriendelijk. Ze praatten over Ruiz' plannen om te stoppen met voetballen en in Costa Rica te blijven. Hij vertelde ze ook dat hij ook nog naar Nederland wilde om daar wat tijd te spenderen", vertelt Amador.

Ruiz gaat op zaterdag 17 december zijn allerlaatste voetbalwedstrijd spelen. Hij heeft FC Twente uitgenodigd om deze afscheidswedstrijd te komen spelen tegen Ruiz' LD Alajuelense, de club waar Ruiz opgroeide en zijn carrière gaat beëindigen. Vanwege de afscheidswedstrijd gaat FC Twente van 12 december tot 22 december een trainingskamp beleggen in Costa Rica.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties