FC Twente Nieuws

Misverstand doet Jeuring pijn: "Ik ben de clubtopscorer van FC Twente"

Misverstand doet Jeuring pijn: "Ik ben de clubtopscorer van FC Twente"

Vragen we naar grootheden die hebben gespeeld bij FC Twente dan zal de huidige generatie zonder twijfel de naam van Blaise NKufo noemen. Stellen we dezelfde vraag aan een oudere generatie dan zal de naam Jan Jeuring veelvuldig worden genoemd. Beide spelers waren de belangrijkste spitsen die de club ooit gekend heeft. Echter is er wel een klein misverstand ontstaan.

Volgens velen is Blaise NKufo de topscorer aller tijden van FC Twente, maar dit klopt niet. "Blaise scoorde in de competitie de meeste goals, maar als je de Europa Cup meetelt, de Intertoto en de beker, dan ben ik het. Ik heb 139 officiële doelpunten gemaakt en hij 138. Zo is het."

Diep van binnen doet het pijn bij Jeuring, de jongen van de stad Enschede. "Regelmatig zeggen mensen tegen mij dat er een standbeeld van mij bij de hoofdingang van de Grolsch Veste op de plek van NKufo had moeten staan. Een jongen uit Enschede, dat hadden ze veel mooier gevonden", aldus Jeuring in gesprek met Gijs Eijsink van het magazine Zilver voor 65-plussers.

In totaal worden er drie spelers geëerd door middel van een standbeeld. Naast NKufo staat Sander Boschker met de beker, en in de entree van het stadion staat een eerbetoon aan Epi Drost. Er is nog voldoende ruimte voor een eerbetoon aan de topscorer aller tijden Jan Jeuring, maar of deze er ooit gaat komen? De toekomst zal het uitwijzen.

TOP-5 TOPSCORERS FC TWENTE IN ALLE OFFICIËLE WEDSTRIJDEN
1. Jan Jeuring* - 139
2. Blaise Nkufo - 138
3. Theo Pahlplatz - 86
4. Jan Vennegoor of Hesselink - 75
5. Ab Gritter - 73

* Jan Jeuring was topscorer van de seizoenen 1966-1967, 1970-1971, 1972-1973 en 1975-1976.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties