FC Twente Nieuws

Moest het uitvak van Fiorentina ontruimd worden? "Vuurwerkbom is bijna poging tot"

Moest het uitvak van Fiorentina ontruimd worden? "Vuurwerkbom is bijna poging tot"

Donderdagavond speelde FC Twente met 0-0 gelijk tegen Fiorentina, waardoor het uitgeschakeld werd in de play-offs van de Conference League. Tijdens de wedstrijd gooiden Fiorentina-supporters een vuurwerkbom en een fakkel richting een familievak van FC Twente-supporters. Enkele supporters hebben hier zelfs letsel aan overgehouden.

"Je eerste primaire reactie is: ontruimen dat vak. Weg met die supporters", vertelt clubwatcher Leon ten Voorde bij De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Ik weet wel wat de politie dan gaat zeggen. 'Op die manier wordt het alleen maar erger. We houden die mensen in het vak'."

"Maar het gaf wel een heel onbevredigend gevoel, ook bij mij, dat de supporters daar gewoon konden blijven staan. Een vuurwerkbom, dat is bijna een poging tot. Die mensen konden daar de hele wedstrijd nog blijven juichen en zingen. Dat gaf je wel een heel onbevredigend gevoel. Er moet een keer een moment komen dat de scheidsrechter zegt: 'we leggen de wedstrijd stil en gaan pas verder voordat het hele uitvak is ontruimd.' Dat bleef gisteravond wel hangen", aldus Ten Voorde.

De clubwatcher het raar dat het vuurwerk überhaupt het stadion in is gekomen. "Als je bij FC Twente naar de wedstrijd wil word je gefouilleerd. Je mag vanwege de hitte een flesje water mee naar binnen nemen, maar de dop moet er absoluut af. Tasjes worden gecontroleerd van iedereen. Maar een vuurwerkbom en een fakkel kunnen blijkbaar wel naar binnenkomen. Fouilleren zou vast niet zo makkelijk zijn, zoals heel veel mensen denken. Maar dit mag gewoon niet gebeuren", besluit Ten Voorde het onderwerp.

FC Twente is vrijdagmiddag met een officiële reactie naar aanleiding van het incident gekomen. Daarin meldt de club het volgende over het ontruimen van het uitvak: "Wanneer je in het stadion zit en je ziet dat er een vuurwerkbom in het vak van je eigen supporters wordt gegooid, is direct de eerste reactie: ‘maak dat uitvak leeg’. Op dat moment is er overleg met politie, gemeente en UEFA, die allen in het stadion aanwezig zijn. Alle scenario’s over hoe te handelen worden doorgenomen. Uiteindelijk is besloten in verband met de openbare orde en veiligheid dit niet te doen. "

Lees de gehele reactie op het incident van FC Twente hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties